In memoriam: NDËRROI JETË MANDA GJONOVIQ

Në moshën 59-vjeçare ndërroi jetë Manda Gjonoviq, e lindur me 17.11.1962 në Reç,  prej prindërve Pjetër Gjonit dhe Roza Gjonaj Çotaj, familjeve bujare fshatare.

Manda si fëmij shkonte në shkollë dhe hobi i saj ishte peshkimi. Në vitin 1979 ishte17-vjeçare kur asaj tërmeti ja pret ëndrrat e jetës. Shtëpia dykatëshe të ndërtuara prej gurit rrafshohet dhe e mbulon gjatë katër orë. Por me ndihmën e komshinjve dhe prindërve e nxjerrin nga tmerri, e çojnë ne spitalin e Podgoricës në gjendje kritike për jetë, pastaj në Beograd ku atje diagnozohet se kurrë më nuk mund të lëvizte në këmbë. Por prindërit e saj nuk e lajnë me kaq. E çojnë në Moskë të Rusisë, por edhe atje pa sukses. Manda kalon 10 vite nëpër spitale fizioterapie.

Kur kthehet në shtëpi prindërit dhe kushërijtë i ndihmojnë, ja rergullojnë kushtet e jetesës. Manda qëndronte me një pozitivet dhe me vullnet të mirë ne situatën e vështirë që kishte kaluar, kurrë nuk u dorëzonte se thoshte: Zoti më ndihmon, pas vështërësive vjen e mira. Ajo kurrë nuk e shikonte vetin me munges shëndetësore, ishte shumë e respektuar në shoqëri si dhe ne mesin familjar.

Manda ishte anëtare e Shoqatës së Paraplegjikëve të Malit të Zi. Duke parë se Ulqini ka shumë persona me aftësi te kufizuara ajo kyçet ne sektorin civil. Në vitin 2004 themelon Shoqatën e Paraplegjikëve të Ulqinit ku ajo si kryetarja e shoqatës ka bërë regjistrimin e të gjithëve personave me aftësi te kufizuara, për një qëllim që ti bashkojnë invalidët e Ulqinit dhe ta njoftojnë opinionin per nevojat e përditshme që ka një person me aftësi te kufizuara.

Mandan ë shoqatë punonte vullnetarisht. Ajo përfundon shumë projekte me organizata siç janë: HELP, USAID, Karitasi, Kisha ortodokse dhe shumë donatorë të tjerë. Me sukses shumë ulqinak marrin karroca dhe pajisje ortopedike dhe çdo gjë që  një person i nevojitet të ballafaqohet me probleme shëndetësore.

Së bashku me Shoqatën Shqiptaro-Amerikane grumbullojnë një donacion prej material shëndetësorë dhe pajisje ortopedike ku shpërndahen Shtëpisë së shëndetit në Ulqin dhe Tivar.

Puna sajë e palodhshme u vlerësua me shumë mirënjohje dhe certifikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT
Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT

Në fillim të javës së ardhshme do të fillojë zbukurimi tradicional i Ulqinit në prag të festave të Vitit të Ri dhe të Krishtlindjeve. Siç mësojmë, qyteti do të dekorohet shumë më larmishëm se në vitet

Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Bernard Çobaj, së shpejti do të emërohet i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë, mëson Portali Ul-info. Mali i Zi dhe Republika e Kosovës

Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA
Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA

  Nëse dëshironi që dhjetorin dhe festat e fundvitit ti kaloni në bregdet, Ulqini është zgjedhja juaj e duhur sepse kete vit Ulqini do të shëndrrohet në një destinacion feste, festat e fundvitit do

Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit
Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë do të organizojnë veprimtarinë shkencore dhe jubilare “NJË KOMB – NJË GJUHË LETRARE”, me rastin e

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar