In memoriam: NDËRROI JETË PROF. DR. SIMË DOBRECI

Sime-DobreciIshte nder ta njohësh dhe të shoqërohesh me prof. Dr. Simë Dobrecin. Ishte njeri bujar, doktor i shquar, profesor i njohur universitar, intelektual i vërtet.

Rrezatonte ngrohtësi, tërhiqte me mirësi, shëronte me dije dhe fjalë të bukur.

Librat e tija mbi dermatologjinë vazhdojnë të jenë literaturë e pashmangshme për studentët në universitetet shqiptare.

Ishte hulumtues i Shestanit të vet, Braticës, Ulqinit të bukur. Çdokush që do të shkruajë për këto çështje në të ardhmen, do të duhet t’i referohet punimeve të tija.

Kudo që punojë ka lënë gjurmë të thellë, njerëzore. Për të mirë përmendet gjithmonë.

Asnjëherë nuk kisha rast të dëgjojë dike të thotë qoftë edhe një fjalë të keqe për të. E di se kështu do të jetë edhe pas vdekjes së Dr. Simës.

Jam i bindur se me shpirt të qetë u shpërngul në atë botën më të mirë. La punimet e veta dhe bibliotekën e madhe, kujtimin e bukur dhe familjen e mrekullueshme.

Me të vërtet, Dr. Simë Gjon Dobreci kishte pse të lindte.

(M.Canka)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer