Informata e Qendrës ditore “Sirena“: KUSH NA NDIHMOI NE FUND TË 2013

sirenaInformatë e punës së Qendres ditore për fëmijë dhe të rinj me pengesa dhe vështirësi  në zhvillim “SIRENA” në Ulqin ,në tremujotshin e katërt,për vitin 2013.

Këtë tremujorsh e karakterizon realizimi I planit dhe programit individual të stafit punues,vizitat e shumëta si të pushtetit lokal dhe institucioneve publike,private,partive politike si dhe individëve.

Qendra ditore “Sirena”në Ulqin,më 02.09.2013,aplikon në konkursin për ndarjen e mjeteve prej lojrave të fatit pranë Ministrisë së Financave në Mal te Zi,I cili projekt aprovohet nga ministria perkatese,në vlerë prej 9128,00 euro,me qëllim që të përmirësohen kushtet e jetesës dhe të punës për personat me aftësi të kufizuara,për një të ardhme më të mirë për këta persona.

Qëllimi kryesor i këti projekti është që shfrytëzuesve të qendres ditore t’u ofrojmë kushte dhe shërbime kualitative e profesionale,duke promovuar të drejtat e fëmijëve dhe të rinjve në Qendren ditore “Sirena” në Ulqin si institucion I posaformuar,paisjen e institucionit me mjete didaktike,pasijesjen me mjete pune profesionale si:ksafa aparatin,blerjen e rekuizitave gladiator,trajnimi i logopedit për punën me ksaf aparatin në Kotorr.

Në këtë project janë të parapara edhe trajnimet profesionale për të punësuarit i cili do të realizohet sipas planit për vitin 2014 me qendrat ditore homologe në Mal të Zi.

Më 13.11.2013 ka qenë për vizitë Paula D.Royster presidente e CEO,e shoqëruar me z.Nazif Veliq me bashkëshorten,e cila është njoftuar me punën dhe kushtet e jetesës në këtë qender.

Vizitat për festat e fundvitit kanë qenë të shumta duke filluar nga kryetari i komunës z.Nazif Cungu dhe sekretares për administratë dhe mirëqenie shoqërore Gjina Dabovi,të cilët për festat në fjalë u shpërndanë nga buxhetii komunës 41 fëmijëve dhe të rinjëve në Komunën e Ulqinit nga 50,00 euro.

Janë shpërndarë dhurata për Vitin e RI 2014

-Forumi rinor i Partië Social Demokrate

-“Rotari Klub” me seli në Ulqin

-Z.Xhevdet Ibroçi dhe z.Skender Ibroçi kanë dhënë donacion nga 50,00euro

-Znj.Fife Gjinoviq,ka shpërndarë dhurata për fëmijët.

-Moto klub “Pirates” me seli në Ulqin kanë shpërndarë dhurata për fëmijë

-Z.Zaim Ceka,ka shpërndarë dhurata për fëmijë

-Forumi rinor i Partisë Socialiste Demokratike në Ulqin ka shpërnadrë dhurata

-Nxënësit e shkollës fillore “Boshko Strugar”kanë shpërndarë dhurata

-Z.Xhevdet Seferi DOORAL ka dhënë donacion në vlerë prej 50,00euro.

-Hotel Albatros në Ulqin ka paguar në llogari rrjedhëse 100,00euro.

-Z.Nazim Coboviq ka dhënë donacion 70,00euro

-Z.Junuz Sell aka dhënë donacion 30,00euro

-Z.Enver Muça ka dhënë donacion 20,00euro

-Nxënësit e shkollës fillore “Marshall Tito”kanë dhënë donacion 31,00euro

-Z,Miodrag Kuzman disa herë i ka përkujtuar fëmijët me lëngjë dhe ëmbëlsira

-Z.Brahim Qamil Seferi,në SHBA ka dhënë donacion 50,00dollar

-Z,Florin Hamdi Taipi,ka dhënë donacion 50,00euro

-Z.Dino Nikeziq,ka dhënë donacion 50,00euro.

-Z.Jakup Canka,ka dhënë donacion 20,00euro.

-Z.Osman Tipi nga SHBA,ka dhënë donacion 50,00dollar

-Unioni Demokratik i shqiptarëve,forumi rinor, ka dhënë donacion 100,00euro.

-Forumi rinor i Forcës së re demokratike,ka sjellë dhurata për fëmijët e qendres.

-“Këshilli i popullit Musliman” në Mal të Zi,ka sjellë dhurat që i ka shpërndarë znj.Adeleta Bibeziq.

-Z.Besim Kaleziq ka shpërndarë dhurata për fëmijët e qendres

-Z.Bato Mihajlloviq fëmijëve të qendres ju ka sjellë ëmbëlsira dhe mjaltë

-Sipërmarrja publike “Të mirat detare”ka ndihmuar me 4500,00euro

-Zonja Teuta Fteja “INFINITY”D.O.O Ulqin ka ndihmuar me 200,00euro

-Z.Enver Demiri ka ndihmuar me 100,00euro

-Z.Lam Kallaba ka ndihmuar me 50,00euro

Kolektivi i Qendres ditore ‘Sirena”falemnderon të gjithë ata që kontribuan e në veçanti për përkujdesjen që tregojnë ndaj kësaj qendre.

Drejtori,Bilal Alaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,