Iniciativa: ÇKA SHKRUAN NË INICIATIVËN PËR SHKURTIMIN E MANDATIT TË KUVENDIT

Duke u nisur nga fakti që pushteti ekzistues nuk është në interes të qytetarëve, Kryetari i klubit të këshilltarëve të PDS në Kuvendin komunal të Ulqinit Loro Nrekiq ka dërguar kërkesën për mbajtjen e seancës së jashtëzakonshme të Parlamentit lokal në të cilën do të pruhet vendimi për shkurtim të mandatit në këtë institucion.

Këtë iniciativë me nënshkrimet e veta e kanë mbështetur 21 këshilltarë të opozitës dhe pozitës nga të gjitha klubet e këshilltarëve.

Nrekiq në arsyetimin e kërkesës thekson që pushtetin lokal në Ulqin e karakterizon “Ngadalësia burokratike, bashkëpunimi i dobët, përdorimi joefikas i ligjeve, mungese e dokumentacionit planifikues, investimet joadekuate në zhvillim të qëndrueshëm, mosshfrytëzimi i resurseve, rritja e papunësisë, rënia e standardit të qytetarëve, shpenzimet e mëdha publike…”

Thuhet që buxheti i komunës po merr karakter sanues, si dhe që shumica aktuale e kuvendit, e cila ka krijuar atmosferë të konfliktit dhe çorientimit, dukshëm nuk është e përkushtuar ndaj interesave të qytetarëve.

“Pushteti aktual lokal nuk mund të nxis zhvillimin e qytetit, të tërheq investitor të huaj, siç e bëjnë këtë gjë komunat tjera bregdetare, e përveç kësaj në formimin e vet ka harruar që vetëm qytetarëve i takon e drejta e zgjedhjes së pushtetit”, thuhet përveç tjerash në iniciativë.

Iniciativa fq 1 comp

 

 

2 comp

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do