Iniciativa: PENSIONE NACIONALE PËR NËNA ME TRE OSE MË SHUMË FËMIJË

Unioni i sindikatit të pavarur (USP) do të ndërmarrin iniciativën për pensione nacionale nënave të cilat kanë tre ose më shumë fëmijë. Përkrahjen e Qeverisë nuk e presin, por besojnë që me votën e deputetëve opozitar këtë mendim mund ta realizojnë në praktikë.

Në Rezolutën e këtij Union është propozuar që nënat që kanë lindur katër fëmijë për pension duhet të kenë 15 vite punë, ndërsa nënat e tre fëmijëve 25 vite punë.

“Nënat të cilat do ti plotësonin të gjitha kushtet do të merrnin pension me vlerën e gjysmës së rrogës mesatare në Mal të Zi”, tha për “AntenaM” funksionarja e USP Lidija Pejoviq duke shtuar që megjithatë e brengos buxheti bosh i qeverisë.

“Nuk presim përkrahje të madhe të Qeverisë ekzistuese. Presim që përfaqësuesit e opozitës në Parlament do të përkrahin këto aktivitete dhe, për arsye të interesimit të madh, do të provojmë të bëjmë diçka”, tha ajo.

Kristina Mihajlloviq nga shoqata “Roditelji.me” thotë që për shumë nëna kjo do të ishte lehtësim i madh: “Ne e përkrahëm iniciativën sepse mendojmë që mund ti ndihmojmë nënave që janë përcaktuar të kenë më shumë fëmijë dhe të punojnë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi 480 sportist, 41 ekipe nga 5

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË
TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi

Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR
Harasani: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ MAHNITI TË PRANISHMIT NË KOMBET E BASHKUARA DHE NA BËRI KRENAR

Zëvendës Sekretari i Përgjithshëm i Qeverisë së Malit të Zi, mr Ilir Harasani, i cili është pjesë e delegacionit shtetëror që ndodhet për vizitë zyrtare në SHBA dhe në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve

Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ
Organizata turistike: NË ULQIN MBI KATËR MIJË TURISTË, POTHUAJSE TË GJITHË TË HUAJ

Këto ditë në rivierën e Ulqinit po qëndrojnë 4.139 mysafirë, njoftuan nga Organizata Turistike. Numri më i madh i turistëve pushon në akomodime private, 2,923, 1.137 në hotele, ndërsa 79 të ftuar në kampe

Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME
Hotel “Mediteran”: SHITJA E INVENTARIT – SHUMË E VOLITSHME

Duke filluar nga 999 euro për çelës – Ti merr gjithçka brenda. +382 69 154180 Hotel Mediteran Ulcinj – Ulqin https://www.facebook.com/photo?fbid=5362660407189709&set=pcb.5362662537189496

Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK
Komuna: PUNËTORIA KREATIVE ME RASTIN E DITËS SË SHTETIT EKOLOGJIK

Me rastin e shënimit të 31-vjetorit të shpalljes së Malit të Zi shtet ekologjik, në organizim të Sekretariatit për Bujqësi, Zhvillim Rural dhe Ekologji, të marten në hapsirat e Komunës së Ulqinit është