Iniciativa: TË HAPET DEGA E DETARISË NË SHKOLLË TË MESME

shkolla e mesme Ulqin, srednja skola UlcinjNga Shkolla e mesme “Vëllazërim-bashkim” në Ulqin këto ditë drejt Ministrisë së arsimit është dërguar propozimi që në vitin e ardhshëm shkollor në këtë institucion arsimor të hapet drejtimi për detarë, mëson Portali UL-info.

Sipas fjalëve të kapedanëve, kjo do të thotë se duhet të ekzistojnë drejtimi i nautikës dhe i makinerisë së anijes, si në shkollat e mesme në Tivar dhe Kotorr.

Ato theksojnë se për këto kuadro ekziston nevoja, ndërsa mundësit për punësim janë të mëdha dhe pagat janë të mira.

Nga Mali i Zi në anijet e huaja lundrojnë mbi pesë mijë detarë.

Siç shtohet, Ulqinit i nevojitet ky drejtim edhe për shkak të traditës së mrekullueshme detare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: Kumtesë mbi aktivitetin e Komunës

Shërbimi i Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Komunës së Ulqinit niset në ndihmë në qytetin e Shkodrës. Pas zjarrit që ka kapluar një lagje në Shkodër dhe me kërkesë të Kryetarit të Bashkësisë Shkodër z.Benet Beci