Inspekcioni: PËR DY JAVË U SOLLËN 16 VENDIME PËR PRISHJE

Bozidar VuksanovicNga Drejtoria për punë inspektuese “Vijestit” i kanë thënë se inspektorët në 15 ditët e kaluara kanë kryer 103 kontrolle, sollën 16 vendime për shembje, ndërsa 15 për vulosje, si dhe kanë dorëzuar gjashtë padi penale.

Në proces janë 43 lëndë, 10 vendime janë ndaluar për shkak të marrjes së lejes së ndërtimit dhe një vendim është ekzekutuar në mënyrë që investitori vet e ka shembur objektin.

Inpekcioni i mbrojtjes së hapësirës në territorin e komunës së Ulqinit nga 1 janari i vitit 2016, deri më 1 shkurt të vitit 2017 kanë ngritur gjithsej 26 padi penale.

“Vetëm vitin e kaluar inspektorët sollën gjithsej 27 vendime për prishje”, shkruan në përgjigjen e Drejtorisë në pyetjen e “Vijestit”. Nga Drejtoria nuk kanë dorëzuar listën e ndërtuesve të egër dhe kryerësve të punime në territorin e komunës së Ulqinit të cilën e kërkoj kryeministri Dushko Markoviq.

Mirëpo, siç shkruan kjo gazetë, “inspektorët kanë përcaktuar identitetin e një sipërmarrësi i cili ka kryer punimet në më shumë se 70 për qind të objekteve të evidentuara pa leje”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE
Në fund të shkurtit: SEANCA E PËRBASHKËT E QEVERISË SË MALIT TË ZI DHE QEVERISË SHQIPTARE

Qeveria e Malit të Zi do të mbajë një seancë të përbashkët me qeverinë shqiptare në fund të këtij muaji, mëson Portali Ul-info. Siç pritej, me atë rast në Podgoricë do të nënshkruhen më shumë se 10 marrëveshje

Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN
Abazoviq: KONKURS PËR RREGULLIMIN E PLAZHIT TË VOGËL DHE NJË TUNELI ME LIMAN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq njoftoi gjatë vizitës së fundit se do të shpallet një konkurs ndërkombëtar për rregullimin e Plazhit të Vogël dhe një tunelit që do ta lidhë atë me Limanin. “Kjo

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të martën, më 6 dhe 7 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: të hënën: në periudhën prej orës

Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT
Ulqin: PORTI I PESHKIMIT NË KEPIN E GJERANAVE DO TË KETË MBI 90 VENDE TË ANKORIMIT

Në fillim të Plazhit të Madh, në një sipërfaqe prej rreth 81 mijë metrash katrorë, do të ndërtohet një port peshkimi. Porti do të do të ketë dedikim të përzier, gjëgjësisht do të ketë 60  vende ankorime

OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI
OT: OFERTA TURISTIKE E ULQINIT NË PANAIRIN NË LETONI

Organizata Turistike e Ulqinit, nen organizimin e Organizates nacionale Turistike te Malit të Zi, po merr pjese për herë të parë në panairin e turizmit Balt Tour 2023, i cili do të mbahet në Riga nga data