Inspektorati: KONTROLLI I RRITUR I FURRËVE TË BUKËS U LËSHUAN MBI 140 GJOBA

Gjatë kësaj jave Inspektorati i Tregut ka rritur kontrollin e subjekteve ekonomike që merren me prodhimin dhe xhiron me shumicë dhe pakicë të prodhimeve të furrës së bukës, në pajtim me Ligjin për Zanatin, Ligjin për Tregtinë e Brendshme dhe Ligjin për Mbrojtjen e Konsumatorit.

Në periudhën e përmendur inspektoratet e tregut kanë kryer kontrollin e 160 furrave të bukës kur kanë vërtetuar 89 parregullsi, kanë dhënë 3 vërejtje dhe kanë lëshuar 142 urdhra kundërvajtës.

Tek këto subjekteve ekonomike në veçanti janë kontrolluar lajmërimet tek organi i administratës lokale për punët ekonomike për ushtrimin e zanateve, si dhe mbajtja e evidencës për blerjen dhe shitjen e mallit.

Po ashtu, me këtë rast inspektorët e tregut kanë kontrolluar kanë theksuar çmimet e produkteve të furrës – mënyrën e afishimit dhe respektimin e çmimeve të afishuara, lëshimi i faturave ndaj konsumatorit, mbajtja e evidencës së vërejtjeve të konsumatorit, etj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT
Dëmtime në tubacionin kryesor: DERI TË MËRKURËN PA UJË NJË PJESË E MADHE E ULQINIT

Të martën, më 28 qershor 2022, rreth orës 16.00 gjatë punimeve të një kontraktori të papërgjegjëshëm është dëmtuar tubi kryesor i ujësjellësit në Fushën e Ulqinit, është njoftuar Portali Ul-info nga NP

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën, më 29 qershor, në periudhën nga ora 09 deri në 15:00, pa energji elektrike do të jenë pjesa e qendrës së Katërkollës.

Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL
Kuvendi i Komunës: ZGJEDHEN NËNKRYETARËT E KOMUNËS DHE KOMISIONI ZGJEDHOR KOMUNAL

Me propozim të kryetarit të Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari, Kuvendi i Komunës të hënën zgjodhi dy nënkryetarë. Ata janë Beqir Sella, funksionar i PD-së dhe Sabr Sallaj, ndryshe nënkryetar i Forcës

Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR
Ulqin: SEZONI PËR RRETH 30 % MË I MIRË SE VITIN E KALUAR

  Qeveria e Malit të Zi ka bërë të ditur zyrtarisht se presin një sezon dukshëm më të mirë se vitin e kaluar. “Të gjithë treguesit që kemi flasin në favor të kësaj, se sigurisht që jemi 60% më mirë

Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL
Dr G.Karamanaga: GANI I VOGËL

Gani ende nuk i ka mbushur shtatë vjetë.Një ditë u nis prej shtëpie. Nuk i tregoi askuj se ku po shkon. Komshitë Shyqyrija, Kimetja dhe Zhelko e vrejtën se ishte në rrugë. Pas një kohe prindërit e tij