INSTITUTI ALTERNATIVA: RAPORTI LIDHUR ME HAPJEN E BUXHETEVE VENDORE

moj grad - ilustracijaRaportimi i opinionit dhe disponibiliteti i dokumenteve buxhetore për qytetarët janë parakusht për avancimin e nivelit të hapjes së administratës vendore dhe të financave publike të përgjegjshme. Mirëpo, në Mal të Zi nuk i kushtohet vëmendje e mjaftueshme këtyre çështjeve, veçanërisht në nivel vendor. Diskutimi rreth administrimit të mirë në nivel vendor kryesisht ka të bëjë me nevojën e racionalizimit të shpenzimeve publike dhe të optimizimit të numrit të të punësuarve, gjersa transparenca e financave publike shpesh lihet pas dore në kërkesat zyrtare të dërguara komunave malazeze. Për këtë arsye, në këtë raport, Instituti Alternativa përqendrohet në çështjet bazë të transparencës së financave lokale, përmes vlerësimit të plotësimit të standardeve minimale të publikimit të dokumenteve themelore buxhetore.

Raporti përbënë prezantimin e hollësishëm të rezultateve të hulumtimit sipas komunave, ndërsa në kaptinën e veçantë pasqyrohet edhe pjesëmarrja e qytetarëve në shqyrtimet publike lidhur me buxhetet vendore për vitin 2018. Në fund IA tregon për drejtimet e mundshme për përmirësimin e praktikave ekzistuese dhe të faqeve të internetit.

Raportin e publikuar mund ta shkarkoni këtu.

Gdje ide moj novac, Projekat, Disclaimer

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit
Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit

  Promovimi i dy librave të njohur, të autorit Adriatik Kelmendi, do bëhet në hapësirat e Muzeut të Ulqinit, të premten nga ora 20:30, në Kalanë e Ulqinit. Këtë e bëri të ditur vet drejtori i Klan

Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË
Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË

Mbrëmë rreth orës 19:30 policia ka ndaluar veturën në Kodra dhe ka kontrolluar shoferin P.P. (42) nga Tivari, është bërë e ditur nga Drejtoria e policisë. “Aty është gjetur një pako PVC me lëndë narkotike

Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT
Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT

Nga e martja do të ketë zbritje të re në të gjitha llojet e karburanteve nga nëntë deri në 12 cent në pompa, shkruajnë mediat. Eurosuper 98 do të kushtojë 1.39 euro, Eurosuper 95 do të kushtojë 1.35 euro,

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do