Instituti i shëndetit publik: EDHE NË ULQIN NJË RAST I SIDES

hiv-aidsNë periudhën prej fillimit të vitit e deri me 1 dhjetor në Mal të Zi janë regjistruar 33 raste të rinj të infektimit HIV. Numri më i madh i atyre janë të moshës 20 deri në 39 vjeç, njoftohet nga Instituti i shëndetit publik.

Siç theksohet, kjo e dhënë nuk do të thotë që infektimet kanë ndodhur këtë vit, por që janë regjistruar në vitin 2016.

Ndër të infektuarit me SIDË, gjigjësisht me virusin HIV/AIDS, është edhe një person me banim në Ulqin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…