Instituti: LEHTËSOHEN KUSHTET PËR KALIMIN E KUFIRIT, FILLIMI I MËSIMIT SHTYHET PËR 7 DITË

Kufijtë e Malit të Zi mund të kalohen duke plotësuar të paktën njërin nga katër kushtet e vërtetimit digjital COVID të Bashkimit Europian.

  1. Që personi është plotësisht i vaksinuar me numrin e përcaktuar të dozave të vaksinave kundër virusit korona dhe që nga doza e fundit e vaksinës nuk kanë kaluar më shumë se gjashtë muaj,
  2. Testi negativ PCR ndaj SARS-Cov-2 jo më i vjetër se 72 orë,
  3. Testi negativ antigjen (i shpejtë) jo më i vjetër se 48 orë,
  4. Provë që personi ka kaluar COVID-19 (kanë kaluar jo më pak se 10 ditë dhe jo më shumë se gjashtë muaj nga testi pozitiv PCR ose antigjen/i shpejtë)

Nga Ministria e Shëndetësisë kanë thënë se sipas propozimit të tyre pushimi dimëror për nxënësit do të shtyhet shtatë ditë, kështu që viti shkollor do të fillojë me 31 janar, në vend të datës 24 janar siç ishte e paraparë. Për këtë masë vendimin përfundimtarë do ta sjellë Ministria e Arsimit, Shkencës, Kulturës dhe Sportit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tiranë: MIRËNJOHJE PËR HAJDINAGËN

Drejtori i Organizatës Turistike të Ulqinit Gzim Hajdinaga ka marrë sot një mirënjohje të vlefshme në Tiranë. Unioni i Gazetarëve të Shqipërisë falënderoi Hajdinagën për kontributin e tij në promovimin e vlerave historike, kulturore dhe

Tiranë: MIRËNJOHJE PËR HAJDINAGËN
Tiranë: MIRËNJOHJE PËR HAJDINAGËN

Drejtori i Organizatës Turistike të Ulqinit Gzim Hajdinaga ka marrë sot një mirënjohje të vlefshme në Tiranë. Unioni i Gazetarëve të Shqipërisë falënderoi Hajdinagën për kontributin e tij në promovimin

E.Bakalli: PROBLEMET E ARSIMIT TË ROMËVE DHE EGJIPTIANËVE NË ULQIN
E.Bakalli: PROBLEMET E ARSIMIT TË ROMËVE DHE EGJIPTIANËVE NË ULQIN

Edhe pse ekzistojnë programet e shumta të shtetit i cili, përmes bashkëpunimit me partnerët ndërkombëtarë dhe sektorin civil, punon për integrimin më cilësor të romëve dhe përmirësimin e gjendjes së përgjithshme

Shoqata e Gazetarëve: Dijana Dukaj fituese e çmimit për gazetarët e rinj
Shoqata e Gazetarëve: Dijana Dukaj fituese e çmimit për gazetarët e rinj

Me rastin e 23 janarit, Ditës së Gazetarisë në Mal të Zi, Shoqata e gazetarëve, ka shpërblyer gazetarët më të mirë. Në mesin e laureatëve është edhe gazetarja e RTMZ, Dijana Dukaj, e cila fitoi çmimin

Deti ynë: PESHK KA PAK, POR KAPET KALLAMARI ME PESHË MBI 1.3 KG
Deti ynë: PESHK KA PAK, POR KAPET KALLAMARI ME PESHË MBI 1.3 KG

Tash disa muaj peshkatarët e Ulqinit, njëjtë si në tërë Adriatikun, ankohen për peshkim të dobët. Mirëpo, në det dalin, sepse kjo është jeta e tyre. Në këtë periudhë të vitit kapen kallamarit të cilët

Qeveria e Malit të Zi: RRITEN KONTROLLET E MASAVE EPIDEMIOLOGJIKE GJATË FUNDJAVËS
Qeveria e Malit të Zi: RRITEN KONTROLLET E MASAVE EPIDEMIOLOGJIKE GJATË FUNDJAVËS

Ministria e Shëndetësisë, Drejtoria për Punë Inspektuese dhe Drejtoria e Policisë edhe këtë javë, nga e premtja deri të dielën mbrëma, do të ndërmarr aksionin e kontrollit të respektimit të masave epidemiologjike