Instituti: NË DETIN TONË JETOJNË 30 LLOJE TË PESHKAQENËVE TË PARREZIKSHËM

deti, more, plazaRreth 30 lloje të peshkaqenëve, të cilët janë të parrezikshëm, jetojnë në Detin Adriatik, thotë dr. Mirko Gjuroviq, nga Instituti për Biologjinë e Detit nga Kotorri.

Ai rikujton se tridhjetë vitet e fundit nuk është regjistruar asnjë lloj sulmi në njeriun.

“Mund të konstatojmë se peshkaqenët tanë, nuk hanë, ka shumë, por ato në pjesën më të madhe të jetës së vet janë në detin e hapur”, shpjegon Gjuroviq.

Sipas fjalëve të tija, çdo vit në këtë kohë, pa arsye konkrete, shfaqen titujt mediatik për peshkaqenët në ujërat e Adriatikut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…