Instituti: SHPELLAT E DETIT NË ULQIN PLOTË ME PLASTIKË

Shpella, PecinaNë brendësi të shpellave në zonën e Ulqinit u gjet sasi e madhe e mbeturinave të forta, njoftohet nga Instituti për biologjinë e detit nga Kotorri.

Siç theksohet, era jugore dhe valët fusin në shpellë materialin e fortë, kryesisht prej plastike, i cili më vonë vështirë mund të dalë dhe vetëm grumbullohet gjatë viteve.

Dr. Vesna Maçiq nga Instituti tha se peshkimi me dinamit është një nga problemet më të mëdha në det. „Për momentin mund të them se më duket se shërbimet kompetente inspektuese nuk duan të zgjidhin këtë problem dhe shtrohet pyetja pse”, tha ajo për “Pobjeda”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…