IPA Mali i Zi – Shqipëri: MBAHEN PUNËTORITË NË PODGORICË DHE SHKODËR

DSC_0516Sekretariati i Përbashkët Teknik (SPT), në bashkëpunim me Strukturat Operative, Zyrën për Integrimin Evropian të Malit të Zi dhe Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Republikës së Shqipërisë, ka organizuar dy punëtori – Klinikat e projekteve për aplikues potencialë në kuadër të Programit të Bashkëpunimit Ndërkufitar IPA Mali i Zi – Shqipëri 2014-2020.

Punëtoritë janë mbajtur në Podgoricë (Mali i Zi) me 10 Korrik 2018 dhe në Shkodër (Shqipëri) me 12 Korrik 2018. Gjithësejt, në këto puntori morën pjesë aktive 46 përfaqësues të autoriteteve/institucioneve kombëtare dhe lokale, institucioneve arsimore dhe shoqërisë civile nga zona e programit.

Qëllimi i punëtorive ishte të përmirësojë kapacitetet e aplikuesve potencialë, sidomos të atyre që nuk ishin të sukseshëm në kuadër të thirrjes së parë për projekt-propozime në Programin e Bashkëpunimit Ndërkufitar IPA Mali i Zi – Shqipëri 2014-2020, lidhur me procesin e përgatitjes së projekt-propozimeve përmes prezantimeve, diskutimeve dhe këshillimit mbi qasjen e drejtë të plotësimit të përshkrimit të projektit, formës së kornizës logjike dhe formularit të aplikimit, duke përfshirë edhe buxhetin.

Më teper informacion, vizitoni faqen e internetiti të Sekretariatit të Përbashkët Teknik:

https://www.cbc-mne-alb.org/sq/klinikat-e-projekteve-per-aplikues-potenciale-ne-kuader-te-programit-te-bashkepunimit-nderkufitar-ipa-mali-zi-shqiperi-te-mbajtura-ne-podgorice-dhe-shkoder/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer