IPA MZ – Kosovë: CIKLI I SESIONEVE INFORMATIVE PËRFUNDOI NË ULQIN

IPA ULCINJSot në Ulqin, u mbajt sesioni i katërt i informues me rastin e publikimit të Thirrjes së Dytë për Propozime në kuadër të Programit IPA të Bashkëpunimit Ndërkufitar Mali i Zi-Kosovë. Ky ishte sesioni i katërt informues me radhë që është mbajtur nga Autoriteti Kontraktues (CFCU i Malit të Zi) me mbështetjen teknike të Sekretariatit të Përbashkët Teknik për IPA Programet e bashkëpunimit ndërkufitar Mali i Zi – Shqipëri dhe Mali i Zi – Kosovë. Sesionet e mëparshme informuese u mbajtën në Gjakovë, Pejë dhe Kollashin.

Evenimenti u hap nga përfaqësuesit e strukturave operative të IPA Programit Mali Zi – Kosovë, Nina Dakiq në emër të Zyrës për Integrimit Evropian të Malit të Zi dhe Arlinda Koçi në emër të Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal të Republikës së Kosovës. Sesioni i informimit u ndoq nga 50 pjesëmarrës, të cilët përfaqësuan institucionet dhe organizatat e interesuara, duke përfshirë edhe  përfaqësuesen e Delegacionit të Bashkimit Evropian në Maltë Zi.

Përfaqësueset e Autoritetit Kontraktues, Drejtorisë për financimin dhe kontraktimin e asistencës së BE-së e Malittë Zi, Milica Ristiq, Rina Sinishtaj dhe Zoran Bulatoviq prezantuan paketën e aplikimit që u publikua për këtë thirrje dhe dhanë sqarime mbi pyetjet e ngritura nga pjesëmarrësit. Pjesëmarrësit patën mundësinë të marrin informata mbi rregullat e aplikimit dhe procedurat e përshkruara në përputhje me këtë thirrje.

Zyrtari i Projektit i Sekretariatit të Përbashkët Teknik të Programit, Almir Çausheviq, tha në deklaratë për media se përveç përmirësimit të marrëdhënieve të mira fqinjësore, qëllimi i përgjithshëm i kësaj thirrje është të kontribuojë në përmirësimin e standardeve dhe cilësisë së jetës së njerëzve në zonën e programit përmes zhvillimit të qëndrueshëm socio-ekonomik, me respekt të kulturës së përbashkët dhe trashëgimisë natyrore. Ai deklaroi se kjo thirrje mbulon fushat e punësimit dhe turizmit, dhe se shuma e fondeve në dispozicion për këtë thirrje është 2,040,000.00 euro. Po ashtu theksoi se kjo thirrja është karakterit të hapur, që nënkupton se përmbledhja e projektit (concept note) dhe forma e plotë e aplikimit (full aplication form)dorëzohen njëkohësisht. Përveç kësaj, ai njoftoi mediat se është hapur edhe Thirrja e Dytë në kuadër të IPA Programin të bashkëpunimit ndërkufitar Mali i Zi-Shqipëri.

Në kuadër të prioritetit tematik lidhur me punësim, mund të aplikohet me projekte në vlerë prej 150,000-300,000 euro, ndërsa për promovimin e turizmit propozimet e projektit mund të dorëzohen me vlerë në mes 200,000 dhe 400,000 euro. Bashkëfinancimi i parashikuar për këto projekte është së paku 15% e buxhetit të përgjithshëm të projektit.

Rikujtojmë se afati i fundit për dorëzimin e projekt propozimeve është data 15 prill 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Bajraktari me bashkëpunëtorët dhe drejtuesit e Otrant Olympikut në Shtëpinë e Futbollit: ULQINI SË SHPEJTI DO TË KETË STADIUM MODERN FUTBOLLI
Bajraktari me bashkëpunëtorët dhe drejtuesit e Otrant Olympikut në Shtëpinë e Futbollit: ULQINI SË SHPEJTI DO TË KETË STADIUM MODERN FUTBOLLI

Kryetari i Komunes Omer Bajraktari me bashkepuntor dhe perfaqesues te klubit Otrant Olympic u prit sot ne takim nga presidenti i Federates se Malit te

Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit
Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit

  Promovimi i dy librave të njohur, të autorit Adriatik Kelmendi, do bëhet në hapësirat e Muzeut të Ulqinit, të premten nga ora 20:30, në

Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË
Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË

Mbrëmë rreth orës 19:30 policia ka ndaluar veturën në Kodra dhe ka kontrolluar shoferin P.P. (42) nga Tivari, është bërë e ditur nga Drejtoria e

Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT
Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT

Nga e martja do të ketë zbritje të re në të gjitha llojet e karburanteve nga nëntë deri në 12 cent në pompa, shkruajnë mediat.

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve