ISHULLI I ZOGJVE PARATUK NË BUNË

Ishulli Paratuk ndodhet në Bunë, pran kufirit shtetërorë me Shqipërinë, 7 km në rrjedhën e sipërme nga grykëderdhja e këtij lum.

Jeta në Paratul lulëzon duke iu falënderuar pozitës së tij, si dhe paarritshmërisë nga bregu, kështu që ky lokalitet është foleja më e rëndësishme e çafkave dhe karabullaku i detit në deltën e lumit Buna.

Trungjet e thara ose të njoma të fikut, shelgut, si dhe kallamit e mbulojnë ishullin. Nga viti në vit ai zgjatet duke u falënderuar prurjes së rërës në pjesën jugore e cila po mbulohet nga kallami.

Me dokumentet e reja të planifikimit propozohet që ky ishull të jetë monument i natyrës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…