Javën e ardhshme në Ulqin: MEDITERANEAN PLANT CONSERVATION WEEK

eryngium-maritimum_greenhomeMë shumë se 80 pjesëmarrës nga 18 vende do të takohen në periudhën prej më 24-29 tetor në Ulqin me qëllim ndërtimin e rrjetit unik për ruajtjen e habitateve të bimëve si dhe llojllojshmërinë kulturore të regjionit mesdhetar.

Ky tubim regjional do të grumbullojë botanikët, popullsinë lokale dhe përfaqësuesit e sektorit civil të cilët do të shkëmbejnë eksperiencat e suksesshme nga fusha e ruajtjes së habitateve bimore dhe do të bëjnë planin për promovimin e ardhshëm dhe ruajtjen e llojeve bimore përgjatë tërë Mesdheut.

Ngjarjen e organizon Unioni ndërkombëtar për mbrojtjen e natyrës (IUNC), Fondacioni Global diversity, Plantlife International, Green Home dhe Qenra për ruajtjen e natyrës dhe kulturës së Mesdheut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…