Kabineti i Abazoviqit: DORA E DREJTËSISË DO TA PREKË EDHE KRIPOREN

Shumë kontroversa e kanë ndjekur procesin e privatizimit të Kripores dhe presim që dora e drejtësisë më në fund ta prekë edhe Kriporen e Ulqinit, than për Portalin RTMZ nga kabineti i nënkryetarit të Qeverisë së Malit të Zi, Dr. Dritan Abazoviq.

Siç thanë, është e paimagjinueshme se si një unikat kaq i vlefshëm ekologjik në Mal të Zi, me sipërfaqe prej 15 milion metrash katror, u vlerësua asokohe 800 000 euro.

“Ndërmarrja falimentoi për shkak të borxhit për energji elektrike prej 14 000 euro për hapësirën e cila vlen 250 000 000 euro. Edhe qytetarët e panjoftuar do ta kenë të qartë se si me procesin e privatizimit paralelisht ka shkuar tentativa e devastimit dhe plaçkitjes së Kripores”, theksuan nga kabineti i nënkryetarit të Qeverisë.

Ato thanë që presin reagimin e prokurorisë të çliruar nga ndikimi politik i strukturave nga pushteti i kaluar.

“Është me rëndësi të përmendet që shumë procese të privatizimit të gjigantëve të dikurshëm ekonomik ishin plaçkitje klasike e pronës shtetërore dhe ky është fakt tashmë i njohur. Pikërisht për këtë arsye besojmë se prokuroria, e çliruar nga ndikimi politik i strukturave nga pushteti i kaluar më në fund do të marrë përsipër rolin e vet të përcaktuar me Kushtetutë dhe do të merret me aferat e shumta korruptive që ndodhën gjatë dekadave të kaluara. Padyshim që i pretë shumë punë”, thanë nga kabineti i Abazoviqit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,