Kabineti i Kryetarit: MIRATOHEN MASAT E REJA PARANDALUESE

17_bigTë shtunën me 21.03.2020 në Kabinetin e Kryetarit te Ulqinit u mbajt takimi i ngushtë i ekipit komunal  për mbrojtje dhe shpëtim i Komunës së Ulqinit, të cilin e kryesoj Kryetari i komunës Loro Nrekiq në cilësinë e kryesuesit të këtij shtabi, Hadixha Gjoni, Astrit Hoxha, Vaso Radoviq, Skender Kaleziq – drejtor I SHPK Veprimtarite komunale dhe Fuad Haxhibeti – drejtor I SHPK ujsjellës kanalizim, anëtarë të këshillit komunal.

Në takim u sollën këto masa preventive:

  1. Të hënen duke filluar nga ora 7:15 do të bëhet dezinfektimi i shtuar i tërë territorit të komunës së Ulqinit, duke përfshirë krahas qendrës së qytetit dhe gjithë pjesët e tjera, si dhe lagjet në Katërkollë. Po ashtu dhe hyrjet në ndërtesat e banimit. Dezinfektimi do të bëhet me pompa speciale dhe atomizues ULV 1200 profesional ndërsa si mjet dezinfektues do të përdoret PERAL S.
  2.  Puna e tregut të gjelbërt do të zhvillohet nga ora 06-16h.

– Në të gjitha hyrjet do të vendosen mjete dezinfektuese për të gjithë blerësit dhe vizitorët e tregut.

– Sejcili vizitorë është I obliguar që para hyrjes të dezinfektojë duart.

– Hyrjet dhe daljet nga tregu do të bëhen veçmas të ndara.

– Sejcilit shitës do ti ndalohet që pas orarit të punës mallin e tij ta vendosë në vëndet shitëse sepse në të kundërtën i njëjti do të asgjësohet.

– Menjëherë pas orarit të punës çdo ditë do të bëhet dezinfektimi i tezgave të tregut.

– Për këto masa do të përkujdesen kujdestarët e ndërmarrjes komunale.

  1. Sipas udhëzimeve të trupit Nacional Koordinues për pengimin dhe përhapjen e Koronavirusit për lidhje alternative me energji elektrike të objektit Shtëpia e Shëndetit, u janë lejuar punë CEDIS-it në hapjen e rrugës nga Shtëpia e Shëndetit deri tek Qendra për Kulturë, pa pengesa për hyrje-dalje në ndërtesën e Urgjencës. Me këtë intervenim krahas lidhjes së Shtëpisë së Shëndetit arrihet dhe efekti për lidhje në Komunë, ndërtesa e Solidaritet, ndërtesa e Shtëpisë së Shëndetit, ajo e policies, shtëpia e mallërave si dhe lagjia përreth.
  2. I është lejuar  Telekomit hapja e hapësirave përshkak të mënjanimit të pengasve në rrjet, gjegjësisht sanimi I rrjetit elektrokomunikues, për nevoja të komunikimit me internet për ofrimin e shërbimeve publike, sociale dhe arsimore. Këtë përshkak se me urdhëresën e këshillit Nacional Koordinues  se nga e hëna me 23.03.2020 do fillojë dhe mësimi online për shkollat.
  3. Të gjithë burimet dhe krojet publike përkohësisht janë të mbyllura dhe janë vënë jashtë funksionit.
  4. Pastrimi dhe dezinfektimi i të gjitha rrugëve me klor dhe ujë do të vazhdojë sot dhe në ditët në vijim.
  5. Do të vazhdohet me dezinfektimin e vëndeve për bartjen e plehrave si dhe rreth kontinierve me gëlqere të shuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit
Të premten në Kala: Përurimi i dy librave të Adriatik Kelmendit

  Promovimi i dy librave të njohur, të autorit Adriatik Kelmendi, do bëhet në hapësirat e Muzeut të Ulqinit, të premten nga ora 20:30, në Kalanë e Ulqinit. Këtë e bëri të ditur vet drejtori i Klan

Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË
Policia: ARRESTOHET PERSONI ME 54 GRAMË MARIHUANË

Mbrëmë rreth orës 19:30 policia ka ndaluar veturën në Kodra dhe ka kontrolluar shoferin P.P. (42) nga Tivari, është bërë e ditur nga Drejtoria e policisë. “Aty është gjetur një pako PVC me lëndë narkotike

Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT
Qeveria e Malit të Zi: NGA NESËR MË TË LIRË ÇMIMET E KARBURANTIT

Nga e martja do të ketë zbritje të re në të gjitha llojet e karburanteve nga nëntë deri në 12 cent në pompa, shkruajnë mediat. Eurosuper 98 do të kushtojë 1.39 euro, Eurosuper 95 do të kushtojë 1.35 euro,

Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME
Keshilli Organizativ : PROTESTA NË KRYTHË SHTYHET PËR JAVËN E ARDHËSHME

Ju informojme se pas ngjarjes tragjike te ndodhur ne qytetin e Cetines dhe ne shenje repekti ndaj familjeve te viktimave, Keshilli Organizativ i protestes se banoreve te Krythes dhe Mërkotit kane marre

Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN
Bisedime rreth investimeve të shtetit IBRAHIMI DHE BEQAJ TË HËNËN ME BAJRAKTARIN

Sekretari shtetëror i Ministrisë së Financave, dr Agron Ibrahimi, dhe drejtori i Drejtorisë për Investime Kapitale, Esmir Beqaj, do të qëndrojnë të hënën per vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Ato do