Kalaja i shkruan Gjekes: BËNI ATË QË SE BËNË ATO PARA JUSH

starigradulcinjtoulcinj1Shoqata e miqve të Qytetit të vjetër “Kalaja” ka ftuar kryetarin e komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka të plotësoj premtimet e paraardhësve të vet dhe këtij lokalitet të kategorisë së parë ti kthej shkëlqimin dhe reputacionin e vjetër të kandidatit serioz për anëtarësim në UNESCO.

Në lutje theksohet që Qyteti i vjetër ka nevojë për revitalizim të plotë. “Ato para jush na premtuan, ndërsa Juve ju lutem që për ne dhe të gjithë qytetin të bëni atë që ato se bënë, e që duhet ta bënin. Dëshirojmë të besojmë që ju do të jeni pika e kthesës dhe që Kalaja nuk do të ju qëndroj vetëm nëpër muret e kabinetit, siç ishte rasti me paraardhësit tuaj”, thuhet në letrën të cilën e ka nënshkruar kryetari i shoqatës “Kalaja” Ismet Karamanaga.

Shtohet që në Kala asgjë praktikisht nuk është investuar që prej tërmetit të vitit 1979.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI
Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI

“Besojmë se kemi eventin më të bukur që do ta ringjallë Ulqinin në këtë periudhë, me të cilin mund të tërheqim mysafirë nga i gjithë rajoni”, tha të mërkurën në prezantimin e programit të eventit “Sweet

Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS
Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS

Shoqata “Kraja”, e cila vepron në SHBA dhe ka filialin e saj në vendlindje, ka realizuar projektin e fundit – furrën e bukës në Ostros, transmeton Barinfo. Vitet e fundit kjo zonë nuk kishte furrë buke,