KANIONI I MEGJUREÇIT

medjurijecki kanjonKanioni i Megjureçit është një margaritar i vërtet ndër kanionet dhe potencial fantastik për njerëzit që merren me kanioning, ndërsa me këtë vendoset në pozicion të lartë si potencial turistik për të varurit nga adrenalina, jo vetëm për arsye të kompozimit unik dhe të papërsëritshëm, por edhe për arsye të qasjes së lehtë dhe afërsisë së detit, shkruan Renome.me.

Kanioni i megjureçit ndodhet në shpatet jugore të Rumisë, në kufirin e komunës së Ulqinit dhe Tivarit. Qasjen e ka nga rruga magjistrale Tivar-Ulqin. Para këtij tunel në këtë rrugë duhet kthyer majtas dhe të mbërrihet në fshatin Megjureç. Atje ku rruga arrin pikën më të lartë duhet të lihet automobili dhe në këmbë të vazhdohet kah kanioni.  Nëpër shtegun mezi të dukshëm shumë shpejt mbërrihet deri tek hyrja në kanion. Dhe menjëherë, aty në fillim, nis aventura kështu që është e nevojshme të përgatitemi mirë për rritjen e adrenalinës.  Ky kanion nuk ju jep asnjë mundësi të mësoheni me detaje të ashpra dhe të rrezikshme me të cilat është i pasur, sepse nga hyrja e deri në dalje zgjat aksioni plotë me detaje të shumëllojshme të cilat të lënë pa frymë, detaje që plotësojnë çdo shqisë. Vertikalja e parë është njëkohësisht dhe më e lartë dhe është 31 metër. Në kanion janë rreth dhjetë vertikale tjera nga pesë deri në 30 metër. Mbasi që kanioni nuk është i pajisur me instalime fikse, vizituesit mund të përdorin vetëm ankorimet dhe sigurimet natyrore, kështu që kjo sfidë nuk i  rekomandohet fillestarëve dhe rekreativëve por vetëm kanionistëve me eksperiencë.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë