KARAMANAGA: ANDREJ NIKOLAIDISI E DONË ULQININ

Andrej Nikolaidisi është një ndër shkrimtarët më të njohur sot, jo vetëm në Mal të Zi, por edhe në tërë vendet ku flitet gjuha serbo-malazeze-kroate-boshnjake.

Me promovimin e librit më të ri të këtij autori “I Biri”, në Skenën verore në Kala, përkthyer edhe në gjuhën shqipe nga shkrimtari i njohur Hajro Ulqinaku, tashmë bëhet i njohur edhe në gjuhën shqipe.

Është ulqinak, për çdo ditë pi kafen në Ranë, rri më peshkatar si të gjithë ne, shoqërohet me njerëz të ndryshëm. E donë qytetin e Ulqinit, dhe mendoj se asnjë herë nuk ka me e lëshuar.

Familja Nikolaidis është dhe ka qenë një ndër familjet më të arsimuara në Ulqin, pasi që edhe ato të parët nga kjo familje, kanë qenë mësuesit, bile edhe në gjuhën shqipe. Prandaj, nuk është për të çuditur pse Andreji ka në gjenet këto aftësi për krijim.

Mendoj dhe besoj, edhe ndajë mendimin e shumë intelektualëve nga Ulqini dhe më gjerë, se Andreji është një ndër autoret më prestigjioz të cilët veprojnë në hapësirën e Ballkanit. Autori i katër romanëve, por edhe shumë shkrimeve autoriale dhe tekste nga kultura, politika, të botuar në revista të ndryshme, janë një pasuri e madhe, në letërsinë e gjuhës në të cilën shkruan Andrej Nikolaidisi.

Andreji është modest, i butë siç thotë populli ynë, një njeri i ri, pa paragjykime, një shkrimtar i cili ka predispozita të bëhet një ndër shkrimtarët më të njohur në Evropë. Unë nga zemra i dëshiroj që edhe në vijim të merret më shkrime, dhe të korrë suksese siç deri tani. Romanet dhe shkrimet të këtij autori, pa dyshim do të ndikojnë edhe në ngritjen e imazhit të qytetit tonë në përgjithësi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do

Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA
Gjeka Nënave të Srebrenicës: JU JENI EDHE NËNAT TONA

Ministri për drejtat e njeriut dhe pakicave në Qeverinë e Malit të Zi Fatmir Gjeka dhe perfaqësuesi i Aleancës Qytetare Milan Radoviq dhuruan sot një shami për Nënat e Srebrenicës. “Thonë se Zoti i do