Karamanaga: NË KALA CDO GJË MË E BUKUR ME PROFESOR PEKUN

Më duket se nën tingujt e violinës e virtuozit të muzikës, profesor Ramazan Pekut, gjithçka në Kala është më bukur. Një atmosferë të cilën e krijon ky mjeshtër i muzikës, ndërmjet mureve të lashtë të Kalasë tonë 2500 vjeçare, të qetëson, shpirtin të relakson…

Në Skenën verore në Kalanë e Ulqinit, aty ku dikur, edhe Servantesi i ka kënduar Dulcinees, një vajzës të bukur nga Kalaja, mysafirët dhe adhuruesët e muzikës, kanë përjetuar çaste të paharruara..Edhe të premtën, si suprizë e profesor Ramazan Pekut, Gjylije Pelingu, një vajzë ulqinake, më zërin e saj të bukur, e ka qendisur Kalanë dhe skenën ndërmjet mureve të Kalasë.

Prandaj, ka çaste dhe momente të cilat duhet të mbahen në kujtesë dhe mos të harrohen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi,

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë,

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari