Karamanaga për grumbullimin e taksës së banimit në Ulqin: MUND TË MBLEDHIM NJË MILION EURO

“Nga taksa e banimit mund të realizonim dhe deri në një milion euro nëse do të ndryshohej sistemi i mbledhjes. Jemi të vetëdijshëm që po na ikin mjete të mëdha të cilat mund ti investonim në promovimin e ofertës turistike të qytetit”, deklaroi drejtori i Organizatës turistike të Ulqinit Minir Karamanaga.

Ai për “Dan” tha që tek organet kompetente do të ndërmarr iniciativën që OT ti mundësohet kërkimi i kartonit, gjegjësisht lajmërimi i qëndrimit në të gjitha pikat kufitare.

“Me organizim të mirë të vetëqeverisjes lokale dhe inpekcioneve turistike kompetente, është e nevojshme që të largohen problemet që paraqitet vite me radhë”, tha ai dhe shtoi që “problem janë shtëpitë pronarët e të cilave nuk kanë vendim për dhënie me qira të akomodimit, si dhe numri i pamjaftueshëm i shtretërve të regjistruar të cilët janë mbi 100 mijë”.

Sipas shkrimit të kësaj gazete nga Podgorica, në Ulqin deri me 27 gusht janë mbledhur 161 mijë euro nga taksa e banimit apo 15 për qind më shumë se në të njëjtën periudhë vitin e kaluar. Nëse dihet që këtë vit ka më shumë mysafirë në hotele, të cilët e paguajnë këtë taksë me automatizëm, imponohet përfundimi i thjesht që organet komunale inspektuese ishin shumë të pasuksesshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.

TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË
TAEKWONDO ULQINI: TETË MEDALJE NGA TURNEU NË SARAJEVË

Të shtunën me datë 24.09.2022 në Sarajevë u mbajtë turneu ndërkombëtarë “Hadzici friends” në sportin e Taekwondo-së për të dy disciplinat, Ndeshje dhe Forma. Ky aktivitet i Taekwodo-së mblodhi