KAZANËT E ULLINJVE MË TË VLEFSHME SE HOTELET

“Çdo ulli në Valdanos ka vlerë më të madhe se çdo hotel që mund të ndërtohet në këtë pjesë unike të natyrës”, thoshte ekologu i njohur gjerman Martin Shnajder.

Ky dashurues në Ulqin dhe në bukurit e tija natyrore me këtë para së gjithash ka menduar për trungjet e këtij druri të bekuar poshtë kodrës së Mavrianit, nga të cilët shumë[ janë më të vjetër se dy mijë vite! Këto janë të ashtuquajturit kazanët, siç i thërrasin ulqinakët.

Ullishta e Valdanosit është monumenti më i madh i gjallë në Adriatik dhe, me Ullirin e vjetër në Tivar dhe Ullirin e madh (Velja maslina) në Budve, është nën mbrojtje të veçantë të shtetit.

Një e gjashta e ullishtes në këtë hapësirë është pronë (vakuf) e të tre konfesioneve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…