Këshilli Britanik: TË MËRKURËN NDARJA E PAJISJEVE PËR SHKOLLAT NË ULQIN DHE TIVAR

Këshilli Britanik organizon të mërkurën, më 22 dhjetor, ndarjen solemne të mikrobit pajisjeve për programim në shkollat fillore në Ulqin dhe Tivar në kuadër të projektit “Arsimtari për shekullin 21” të cilin e zbaton dhe financon së bashku me Ministrinë e Arsimit, Shkencës, Kulturës dhe Sportit.

Në ndarjen do të jenë të pranishëm ambasadorja Keren Medoks, kryetari i Komunës së Ulqinit Aleksandër Daboviq dhe Goran Drobnjak, ushtruesja e detyrës së Drejtorisë për Integrime Evropiane, Programim dhe Implementim të fondeve të BE-së, dhe bashkëpunimin ndërkombëtarë në Ministrinë e Arsimit, Shkencës, Kulturës dhe Sportit.

Tërë stafi arsimor nga 14 shkollat fillore të këtyre dy qyteteve pak kohë më parë kanë përfunduar trajnimin për  mendimit kritik, zgjidhjen e problemeve dhe kodimit me mikrobit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do