Këshilli i Romëve: TI SHKRUAJMË FËMIJËT NË REGJISTRIN E AMZËS

Më shumë se një mijë fëmijë dhe të rritur romë dhe egjiptian në Mal të Zi nuk janë të shkruar në regjistrin e amzës, kanë thënë nga Këshilli i Romëve.

“Sipas dijenisë tonë, në Mal të Zi më shumë se një mijë fëmijë nuk janë të shkruar në regjistrin e amzës, që praktikisht do të thotë që këto fëmijë janë juridikisht të padukshëm. Kjo njëkohësisht do të thotë që këto fëmijë nuk ekzistojnë juridikisht, në regjistrat zyrtar nuk kanë emër dhe mbiemër, as ndonjë të drejtë tjetër, siç janë sigurimi shëndetësorë, mbështetja shtesë e fëmijëve, nuk kanë dëshmi për lindje dhe shtetësi, nuk mund të martohen, gjenden jashtë sistemit të arsimit, të mbrojtjes shëndetësore dhe sociale, nuk janë në regjistrat e votimeve, kështu që ju është cunguar e drejta të zgjedhin dhe të zgjidhen”, thuhet në kumtesë.

Shtohet që është e nevojshme të rregullohet ana ligjore në mënyrë që ky problem të zgjidhet sa më parë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT
Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT

Në fillim të javës së ardhshme do të fillojë zbukurimi tradicional i Ulqinit në prag të festave të Vitit të Ri dhe të Krishtlindjeve. Siç mësojmë, qyteti do të dekorohet shumë më larmishëm se në vitet

Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Bernard Çobaj, së shpejti do të emërohet i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë, mëson Portali Ul-info. Mali i Zi dhe Republika e Kosovës

Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA
Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA

  Nëse dëshironi që dhjetorin dhe festat e fundvitit ti kaloni në bregdet, Ulqini është zgjedhja juaj e duhur sepse kete vit Ulqini do të shëndrrohet në një destinacion feste, festat e fundvitit do

Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit
Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë do të organizojnë veprimtarinë shkencore dhe jubilare “NJË KOMB – NJË GJUHË LETRARE”, me rastin e

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar