Këshilli komunal i PSP-së porositi pushtetin: BËHUNI SERIOZ TË PAKTEN NË FUND TË MANDATIT

“Pas më shumë se 600 ditë që kur e morën pushtetin lokal dhe 250 ditë prej kur janë pjesë e pushtetit qendror vështirë që zyrtarët lokal të tanishëm mund të bindin ndokënd që faji për këtë gjendje në Ulqin mund ti takoj dikujt tjetër”, thuhet në kumtesën e Këshillit komunal të Partisë socialiste popullore (PSP).

Në këtë parti opozitare thanë që problemet e mëdha, sidomos me mungesën e ujit dhe parkingut, tregojnë që shpresat e Ulqinakëve për shpëtimin e sezonit nuk janë mjaftueshëm të bazuara në realitet. “Siç qëndron tani gjendja, në Ulqin të gatshëm për sezonin turistik janë vetëm shërbimi i inspekcionit  i cili këto ditë, pa pardon, mbjellin frikën tek afaristët dhe zanatli të vegjël dhe të pafuqishëm. Nuk mund të themi që të njëjtën gjë e bëjnë tek qiradhënësit e tyre dhe tek firmat e funksionarëve më të lartë lokal”, pohojnë nga PSP.

Siç theksohet, edhe pse pushteti lokal është lavdëruar me dije prej ekspertit, ajo nuk është e gatshme të bëj as vizionin më themelor në cilin drejtim duhet të ec qyteti.

Këshilli komunal i PSP-së në Ulqin apelon pushtetin lokal që “të paktën para fundit të mandatit të tyre të bëhen më serioz dhe të provojnë që me organizim të mirë dhe me përgjegjësi më të madhe në punë, në mënyrë që të lehtësohen pasojat për qytetin tonë të shkaktuara me qeverisjen e tyre”. “Por, duhet të themi që për këtë çështje nuk jemi dhe aq optimist, sepse kemi përshtypjen që pushteti lokal nuk dinë, nuk dëshiron dhe nuk guxon ndryshe nga ajo çfarë tregoj deri tani”, përfundojnë në këtë parti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tiranë: MIRËNJOHJE PËR HAJDINAGËN

Drejtori i Organizatës Turistike të Ulqinit Gzim Hajdinaga ka marrë sot një mirënjohje të vlefshme në Tiranë. Unioni i Gazetarëve të Shqipërisë falënderoi Hajdinagën për kontributin e tij në promovimin e vlerave historike, kulturore dhe

Tiranë: MIRËNJOHJE PËR HAJDINAGËN
Tiranë: MIRËNJOHJE PËR HAJDINAGËN

Drejtori i Organizatës Turistike të Ulqinit Gzim Hajdinaga ka marrë sot një mirënjohje të vlefshme në Tiranë. Unioni i Gazetarëve të Shqipërisë falënderoi Hajdinagën për kontributin e tij në promovimin

E.Bakalli: PROBLEMET E ARSIMIT TË ROMËVE DHE EGJIPTIANËVE NË ULQIN
E.Bakalli: PROBLEMET E ARSIMIT TË ROMËVE DHE EGJIPTIANËVE NË ULQIN

Edhe pse ekzistojnë programet e shumta të shtetit i cili, përmes bashkëpunimit me partnerët ndërkombëtarë dhe sektorin civil, punon për integrimin më cilësor të romëve dhe përmirësimin e gjendjes së përgjithshme

Shoqata e Gazetarëve: Dijana Dukaj fituese e çmimit për gazetarët e rinj
Shoqata e Gazetarëve: Dijana Dukaj fituese e çmimit për gazetarët e rinj

Me rastin e 23 janarit, Ditës së Gazetarisë në Mal të Zi, Shoqata e gazetarëve, ka shpërblyer gazetarët më të mirë. Në mesin e laureatëve është edhe gazetarja e RTMZ, Dijana Dukaj, e cila fitoi çmimin

Deti ynë: PESHK KA PAK, POR KAPET KALLAMARI ME PESHË MBI 1.3 KG
Deti ynë: PESHK KA PAK, POR KAPET KALLAMARI ME PESHË MBI 1.3 KG

Tash disa muaj peshkatarët e Ulqinit, njëjtë si në tërë Adriatikun, ankohen për peshkim të dobët. Mirëpo, në det dalin, sepse kjo është jeta e tyre. Në këtë periudhë të vitit kapen kallamarit të cilët

Qeveria e Malit të Zi: RRITEN KONTROLLET E MASAVE EPIDEMIOLOGJIKE GJATË FUNDJAVËS
Qeveria e Malit të Zi: RRITEN KONTROLLET E MASAVE EPIDEMIOLOGJIKE GJATË FUNDJAVËS

Ministria e Shëndetësisë, Drejtoria për Punë Inspektuese dhe Drejtoria e Policisë edhe këtë javë, nga e premtja deri të dielën mbrëma, do të ndërmarr aksionin e kontrollit të respektimit të masave epidemiologjike