KËSHILLI NACIONAL I SHQIPTARËVE: Kuvendi zgjedhor në fund të korrikut apo në fillim të gushtit

Në Kuvendin elektoral për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit nacional të shqiptarëve (KNSH) në Mal të Zi do të jenë 112 elektor, mëson portali UL-info. Shumica e tyre janë anëtar të partive politike.

Të drejtën të jenë elektor në përmbajtjen e re  të KNSH-së kishin të gjithë qytetarët mbi 18 vjeç, të cilët deklarohen si shqiptar dhe kandidaturën e të cilëve e kanë përkrah me nënshkrime të paktën 60 pjesëtar të kësaj popullsie.

Komisioni zgjedhor i Këshillit, të cilën e udhëheq Ali Rexha, është afër përfundimit të përpunimit të materialit dhe të nënshkrimeve. “Të gjitha i kemi bërë sipas rregullores të cilat i caktoj Ministria për të drejtat e njeriut dhe pakicave”, kumtuan nga KNSH.

Pritet që Kuvendi zgjedhor i institucionit Nacional të Shqiptarëve në Mal të Zi do të mbahet në fund të korrikut apo fillim të gushtit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…