Këtë vit: PRODHIM MË I DOBËT I ULLIRIT

Moti me shi gjatë dimrit dhe pranverës, ka kushtëzuar paraqitjen e sëmundjes “Syri i palloit”   tek ullinjtë tanë, kështu që prodhimi i këtij vit do të jetë më i dobët se vitin e kaluar. Agronomët theksojnë që kësaj do ti kontribuoj dhe prodhimi i jashtëzakonshëm nga viti i kaluar, por edhe e ashtuquajtura prirja e kultivarit “vajuk ulqinak”. Sepse, në pesë vite, apo gjatë një cikli, kultivari autokton ka këtë cikël të prodhimit: një vit shumë mirë, dy vite diçka më pak, ndërsa dy të tjera shumë pak.

Për këtë arsye të gjithë ato që kanë probleme me sëmundjen e “Syrit të palloit” menjëherë duhet të fillojnë me heqjen e mangësive në ullishtën e vet ( krasitje, kositje, pastrim të tokës përreth, etj).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

Ulqin: KRYEMINISTRI I KOSOVËS URON NIMANBEGUN

“Ulqini ka zgjedhur mbrëmë një kryetar të ri për ta drejtuar e përshpejtuar komunën kah rruga e përparimit qytetar e kombëtar dhe zhvillimit ekonomik e shoqëror. Kryetari i ri, z. Nimanbegu më parë ka qenë