KK: KUVENDI REFUZOJ APELIN E CUNGUT

Skupstina, KuvendiKuvendi komunal i Ulqinit ka refuzuar sot të miratoi Vendimin për financim të përkohshëm të organeve të vetëqeverisjes lokale në tremujorin e parë të vitit të ardhshëm. Për këtë vendim kanë votuar të gjithë klubet e këshilltarëve, me përjashtim të Forcës së re demokratike.

Kuvendi në këtë mënyrë ka refuzuar dhe apelin e kryetarit të komunës Nazif Cungut, i cili ftoj këshilltarët të përkrahin këtë vendim. Sekretari për financa dhe buxhet Agron Ibrahimi ka përsëritur që nga 1 janari nuk mundet të kryer asnjë pagesë ndaj furnizuesve dhe as të paguaj pagat të punësuarve në organet e vetëqeverisjes lokale.

Drejtuesit e kësaj parti, me përjashtim të Forcës, kanë akuzuar pushtetin lokal që nuk ka kryer detyrimet ndaj tyre, e të cila gjithsej janë mbi 60 mijë euro. “Ne na detyrohen rreth 10 mijë euro, të cilat do ti kishim të mirëseardhura për fushatë”, tha Boro Bashoviqi nga PDS, derisa kryetari i UDSH-së Mehmed Zenka ka thënë që kësaj parti tash 18 muaj nuk është paguar asgjë. “Ndoshta të thërrasim liderin e PSP-së Srgjan Milliqin të intervenoi tek ministri i financave Radoje Zhugiq në mënyrë që të na paguhet diçka, siç kishim pak kohë më parë rastin në këtë komunë”, tha ai.

Kryetari i Klubit të këshilltarëve të PSD-së Skender Ellezagiq ka akuzuar pushtetin ekzekutiv që nuk ka treguar vullnet ti plotësoj kërkesat e partive politike dhe që nuk ka përgatitur propozim buxhetin për vitin 2014.

Kuvendi njëzëri ka miratuar vendimin sipas të cilit në përbërjen e ardhshme të Kuvendit lokal do të jenë 33 këshilltar, si deri tani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË HËNËN DHE TË MARTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të hënën dhe të marten, më 27 dhe 28 qershor, në periudhën, pa energji elektrike do të jenë vendbanimet e mëposhtme: të hënën,

Të hënën vazhdimi i mbledhjes të KK: NË REND TË DITËS EDHE ZGJEDHJA E NËNKRYETARËVE
Të hënën vazhdimi i mbledhjes të KK: NË REND TË DITËS EDHE ZGJEDHJA E NËNKRYETARËVE

Kryetari i Kuvendit të Komunës së Ulqinit Ardian Mavriq caktoi për të hënën, datë 27.06.2022., me fillim nga ora 11:00, vazhdimin e mbledhjes së Dytë të seancës së parë të rregullt të Kuvendit të Komunës

Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin
Zëri: Shkolla e parë shqipe u hap më 1258 në Ulqin

Shkolla shqipe ka një traditë të gjatë. Nga hulumtimet e deritashme që kanë gjetur dhe publikuar studiuesit dhe gjuhës shqipe, shkollës shqipe dhe historisë së shqiptarëve vërtetohet se shkollat shqipe

Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23
Fakulteti në Ulqin: REGJISTRIMI I GJENERATËS SË RE TË STUDENTËVE PËR VITIN AKADEMIK 2022/23

Fakulteti i Studimeve të Biznesit Mesdhetar në Ulqin bëri të ditur se janë në vazhdim regjistrimet në studimet themelore akademike për vitin 2022/23. Siç thuhet, të gjitha informacionet mund të merren

Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA
Komuna: SOT FILLON ASFALTIMI I RRUGËVE TË GËRMUARA

  Komuna e Ulqinit njoftoi se të premten do të fillojë asfaltimi i rrugëve të gërmuara, i cili do të zgjasë disa ditë. Vetëqeverisja lokale u ka kërkuar falje qytetarëve që kanë vuajtur nga kjo situatë,