KK: U MIRATUA BUXHETI

Opstina Ulcinj, Komuna e UlqinitKëshilltari i Kuvendit komunal të Ulqinit kanë miratuar të hënën buxhetin për vitin 2014 në nivelin prej 7,75 milion euro. Sipas fjalëve të kryetarit të komunës Fatmir Gjeka, buxheti i sivjetmë është real dhe i realizueshëm.

Këshilltarët e opozitës kishin më së shumti vërejtje në alokimet për sport, kulturë dhe bujqësi. “Edhe pse me buxhet është parashikuar që për këto qëllime të ndahen më shumë se vitin e kaluar, kjo është e pamjaftueshme”,tha këshilltarja e Unionit demokratik të Shqiptarëve.

Në propozimin e saj, 20 mijë euro këtë vit do të ndahen për përmirësimin e kushteve në muzeun Arkeologjik në qytetin e vjetër.

Kuvendi, përveç tjerash, solli vendimin që nga pagesa e komunalive të lirohet Medreseja e femrave e cila duhet të ndërtohet në Fushën e Ulqinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do