KK Ulqin: TË HËNËN KOLEGJIUMI I RI

na-pomolu-izlaz-visemjesecne-krize-ul-parlamentu-forca-zagrljaju-dps-a-slika-302425Mbledhja e Kolegjiumit të Kuvendit komunal të Ulqinit në të cilën do të vendoset cilat pika do të gjenden në rendin e ditës të mbledhjes së ardhshme do të mbahet të hënën. Të premten shefat e klubeve të këshilltarëve kanë arritur marrëveshjen që në mbledhjen e Parlamentit lokal e cila do të mbahet me 12 nëntor të gjenden vetëm ato pika të cilat duhet të janë në procedurë të rregullt dhe ato për të cilat është dorëzuar iniciativa. Por, kryetari i komunës Nazif Cungu ka thënë për “Dan”që “ka kohë që deri atëherë në rend të ditës të vendosen rebalanci dhe disa pika tjera të rëndësishme”.

Diskutimi më interesant do të jetë ai rreth Raportit të punës të kryetarit të komunës për vitin 2012. Por, shefi i Klubit të këshilltarëve të PDS-ës Loro Nrekiq tha që zgjedhjet duhet të jenë sa më parë dhe që nuk ka nevojë për asnjë mbledhje tjetër përveç asaj për shkurtimin e mandatit. “Nëse shumica do të jetë për këtë gjë, PDS nuk do të ik nga mbledhja, por do të rrijë me një anë”, tha ai për “Vijesti”.

Dhe shefi i klubit të këshilltarëve të Forcës së re demokratike Fuad Haxhibeti tha që më mirë është që sa më parë të shkohet në zgjedhje. “Jemi të bindur që diskutimi eventual për pikat e rendit të ditës nga seanca e korrikut, mundësisht të plotësuara me disa të reja, do të ktheheshe në fushatë parazgjedhore e cila nuk do të kishte fund”.

Nga ana tjetër, të gjithë klubet tjera kanë deklaruar që Raporti për punën e kryetarit duhet të shqyrtohet. “Shumëçka varet nga PDS-ja, sepse nëse do të kemi kuorum në mbledhje mund të votojmë për votbesimin e Cungut bile edhe nëse Forca e lëshon sallën, ndërsa kryetari i komunës i tërhek të gjitha pikat e rendit të ditës që ka propozuar”, tha zyrtari i Partisë socialiste popullore Andrija Qetkoviq.

Dhe Luigj Shkrela nga PDS tha që duhet të presim diskutimin për Raportin e kryetarit të komunës. “Nëse nuk e fiton përkrahjen nuk ka detyrim ligjor të jap dorëheqje, por moral patjetër që ka. Por, në lidhje më këtë më vonë”, shtoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë

Në fillim të javës së ardhshme: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ NË VIZITË ZYRTARE NË KOMUNËN E ULQINIT
Në fillim të javës së ardhshme: KRYEMINISTRI ABAZOVIQ NË VIZITË ZYRTARE NË KOMUNËN E ULQINIT

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, në fillim të javës së ardhshme do të qëndrojë për vizitë zyrtare në Komunën e Ulqinit. Delegacioni me kryeministrin do të përfshijë edhe një sërë ministrash

Rikonstruksioni i “Mediteranit”: VILA E RE LUKSOZE ME DY PISHINA DERI NE MAJ
Rikonstruksioni i “Mediteranit”: VILA E RE LUKSOZE ME DY PISHINA DERI NE MAJ

Kompania “Becovic Management Group” është duke punuar në rikonstruksionin e hotelit të saj “Mediteran”. Siç theksohet, deri në maj të këtij viti do të përfundojnë punimet për ndërtimin e “Ville Version”,

Ulqin: ABAZOVIQI PARALAJMËRON SË SHPJETI PERFUNDIMIN E ADAPTIMIT TË URGJENCËS
Ulqin: ABAZOVIQI PARALAJMËRON SË SHPJETI PERFUNDIMIN E ADAPTIMIT TË URGJENCËS

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq bëri të ditur që së shpejti pritet të përfundojë adaptimi dhe rindërtimi i Urgjencës në Ulqin. Sipas tij, kjo dinamikë është është dakorduar të hënën në një bisedë