KKSH: NIKA URON DITËN E PARË TË SHKOLLËS

Faik NikaTë dashur nxënës,

Të nderuar prindër dhe mësimdhënës,

Sot filloi viti i ri shkollor 2019/2020, andaj të gjithë nxënësve u urojmë një vit të mbarë, me shpresë për suksese dhe rezultate të shkëlqyera në përvetësimin e edukatës dhe njohurive që ofrojnë institucionet shkollore.

Veçanërisht  vogëlushëve, të cilët këtë vit nisin klasën e parë, u dëshirojmë suksese në rrugën e gjatë dhe të ndritur të diturisë.

Ju informojmë se Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Malin e Zi në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit të Kosovës, edhe për këtë vit shkollor ka siguruar Abetaren Mbarëkombëtare dhe Abetare Pune për nxënësit që fillojnë të mësojnë alfabetin e gjuhës shqipe.

Të nderuar mësimdhënës dhe prindër, jemi të vetëdijshëm se arsimimi në gjuhën shqipe në Mal të Zi ka sfida dhe problematika të natyrave të ndryshme, që nga planprogramet, mungesa dhe mangësitë në tekstet dhe mjetet mësimore, kostoja e teksteve, transporti i nxënësve, kushtet në shkolla etj.

Këshilli Kombëtar vazhdimisht ka prioritet arsimimin në gjuhën shqipe në Mal të Zi, andaj u kërkojmë të gjithë mësimdhënësve, drejtuesve të shkollave dhe prindëve që të na informojnë për problematikat që hasin, në mënyrë që ne t’i adresojmë në organet përgjegjëse dhe institucionet e tjera relevante.

Ne jemi të vetëdijshëm se për ruajtjen  e identitetit tonë, arsimimi në gjuhën shqipe në Mal të Zi përbën shtyllën kryesore të vetëdijes sonë kombëtare, ne besojmë së përmes edukimit dhe arsimimit të nxënësve në gjuhën amtare, mësimdhënësit do të injektojnë te brezat e ardhshëm rëndësinë e ruajtjes së identitetit tonë kombëtar edhe për dekadat dhe shekujtë që vijnë.

Edhe një here, nxënësve dhe mësuesve u urojmë vit të mbarë shkollor në misionin e tyre fisnik dhe ju  prindër, jini krenarë për fëmijët tuaj që ndjekin mësimin në gjuhën amtare, sepse ashtu kontribuojnë në ruajtjen dhe kultivimin e identitetit tonë kombëtar në këto treva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer