KNSH: DYFISHIMI I NUMRIT TË KUOTAVE NË UP

Të premtën, me datë 05.07.2013 kryetari i KNSH-së Tahir Tahiri dhe sekretari Daut Ceka patën një takim pune në Ministrin e Arsimit , Shkencës dhe të Teknologjisë të Republikës së Kosovës, me zëvendës ministrin Usmen Baldzi, ku temë e takimit ka qen regjistrimi i studentëve të rinjë shqiptarë nga Mali i Zi në Univerzitetet Publike të Rep. së Kosovës për vitin akademik 2013/2014.

Kryetari i KNSH-së, Tahir Tahiri e njoftoj  z.Baldzi me interesimin e madh të maturantëve nga Mali i Zi  për tu regjistruar në UP të Kosovës dhe kërkoi nga MASHT-i dhe Qeveria e Republikës së Kosovës që,  duke pasur parasysh kërkesat në rritje të maturantëve shqiptar nga Mali i Zi, të dyfishohet numri i kvotave për këtë vit akademik, krahasuar me vitin e kaluar.

Zavendësministri Baldzi, shprehu mirëpkuptimin e plotë për këtë kërkesë të KNSH-së dhe ofroj ndihmesën e tijë të pa rezervë për rritjen e numrit të kuotave për regjistrim.

Zv/ ministri premtoi poashtu se do të bëjë çështë e mundur  që kjo kërkesë e KNSH-së, të aprovohet sa më parë  në Ministrinë e arsimit, në mënyrë që asnjë kandidat shqiptarë nga Mali i Zi të mos mbetet pa u regjistruar, sepse siç tha ai, Republika e Kosovës  e ka obligim kombëtarë dhe moral që të u ndihmoj shqiptarëve në Malin e Zi, jo vetëm për çeshtjen e regjistrimit të studentëve por dhe për probleme të tjera me të cilët ballafaqohen shqiptarët në trojet e veta në Malin e Zi.

Në fund të këtij takimi të përzemërt e miqësor, kryetari i KNSH-së Tahir Tahiri i  e falenderoj  zavendësministrin Baldzi për mbështetjen e pa rezervë të kërkesave të KNSH-së kurse z. Baldzi nga ana e tij ofroj ndihmë dhe bashkëpunim edhe më intenziv në të ardhmen edhe për probleme të tjera  të shumta nga lëmia e arsimit, që i kanë  shqiptarët në Malin e Zi, thuhet ne kumtesë të KNSH.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT
Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT

Në fillim të javës së ardhshme do të fillojë zbukurimi tradicional i Ulqinit në prag të festave të Vitit të Ri dhe të Krishtlindjeve. Siç mësojmë, qyteti do të dekorohet shumë më larmishëm se në vitet

Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Bernard Çobaj, së shpejti do të emërohet i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë, mëson Portali Ul-info. Mali i Zi dhe Republika e Kosovës

Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA
Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA

  Nëse dëshironi që dhjetorin dhe festat e fundvitit ti kaloni në bregdet, Ulqini është zgjedhja juaj e duhur sepse kete vit Ulqini do të shëndrrohet në një destinacion feste, festat e fundvitit do

Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit
Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë do të organizojnë veprimtarinë shkencore dhe jubilare “NJË KOMB – NJË GJUHË LETRARE”, me rastin e

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar