Kolegjiumi i KK: PDS I JEP FORCËS FRYMARJE ARTIFICIALE

Opstina-Ulcinj“Me këtë tërheqim nga rendi i ditës të gjitha pikat të cilat i kemi propozuar deri tani, e nuk janë miratuar ose shqyrtuar në mbledhjet e mëparshme të Kuvendit, si dhe të gjitha pikat të cilat i kemi propozuar për rendin e ditës të mbledhjes së ardhshme të Kuvendit”, shkruan në letrën të cilën kryetari i Komunës Nazif Cungu ia ka dërguar të hënën kryetarit të Kuvendit Milazim Mustafa.

Me këtë Cungu ka refuzuar të diskutoj për Raportin e tij të punës për vitin 2012, për çka në Kolegjium fitoi përkrahjen vetëm nga shefi i PDS-së të Ulqinit Loro Nrekiq. Ai tha që PDS nuk do ti bëj kuorum koalicionit aktual qeverisës në mbledhjen e cila u caktua të mbahet me 12 nëntor.

Ndër pikat e tërhequra është dhe ajo për shkarkimin e nënkryetarit të komunës Selim Resulbegoviq.

Duke konstatuar që me tërheqjen e Raportit të punës ka shkelur dispozitat e Ligjit për vetëqeverisje lokale dhe ka shprehur mosrespektimin e Kuvendit, shefi i PSP Andrija Qetkoviq në Kolegjium ka propozuar shkarkimin e kryetarit të komunës. Për këtë propozim ditët e ardhshme do të përcaktohen partitë tjera.

E vetmja gjë e sigurt është që me 12 nëntor ose ndonjë ditë më vonë do të mbahet mbledhja e re e Parlamentit lokal në të cilën do të bihet vendimi për shkurtimin e mandatit të këshilltarëve.

Zgjedhjet e parakohshme lokale në Ulqin do të mbahen kah fundi i janarit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep

Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…
Në fund të vitit: NË ULQIN LEDRI VULA, ALBAN SKENDERAJ, S.QETKOVIQ…

Javët e fundit të këtij viti do t’i kalojmë në një atmosferë festive, me pije, ushqim, e mbi të gjitha muzikë të mire. Në skenën e “Sweet December” me 24 dhjetor do të ngjiten: Accoustic

CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË ENJTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të enjten, më 8 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI
Prezantohet programi Sweet December: MUND TË TËRHEQIM TURISTËT NGA I GJITHË RAJONI

“Besojmë se kemi eventin më të bukur që do ta ringjallë Ulqinin në këtë periudhë, me të cilin mund të tërheqim mysafirë nga i gjithë rajoni”, tha të mërkurën në prezantimin e programit të eventit “Sweet

Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS
Me mbështetjen e diasporës: HAPET FURRA E BUKËS NË OSTROS

Shoqata “Kraja”, e cila vepron në SHBA dhe ka filialin e saj në vendlindje, ka realizuar projektin e fundit – furrën e bukës në Ostros, transmeton Barinfo. Vitet e fundit kjo zonë nuk kishte furrë buke,