Kompania „Voli“: KËTË VIT NË SHAS PRODHIM PROVË I PERIMEVE

Staklenici, Serat

Nga kompania „Voli“, e cila në periudhë 15 vjeçare ka qiramarrë tokën prej 70 hektarësh në Shas, u njoftua se këtë vit do të kryejë prodhimin provë të perimeve në sipërfaqen prej 1 deri në 2 hektarë, si dhe që do të vendos 1.500 deri në 2.000 metër katror sera, po ashtu për prodhim provë.

Planifikohet që në këtë hapësirë këtë vit të investohet diç më pak se gjysmë milioni euro.

Nga viti i ardhsëm do të korret dhe mbidhet, ndërsa rreth vitit 2025 parashikohet fillimi i përpunimit. Vlerësohet që deri atëherë do të ketë prodhime të mjaftueshme, gjegjësisht lëndë të parë nga hapësira e qiramarrë, si dhe nga blerja e produkteve nga zona e Anës së Malit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…