Kompletimi i administratës lokale: RENDI ËSHTË MBAS 40 DITËVE!

Fatmir Gjeka, Fuad HaxhibetiKëtë javë mund të jenë të njohur emrat e bartësve të funksioneve të rëndësishme në administratën lokale, jo zyrtarisht na është deklaruar nga partitë e koalicionit në pushtet. Kjo, para së gjithash, ka të bëj me zgjedhjen e kryeadministratorit dhe sekretarëve për financa, urbanizëm dhe çështje komunale, si dhe të drejtuesve të ndërmarrjeve publike.

Burimet tona në bllokun qeveritar thanë që janë në vijim konsultat e fundit dhe që kompletimi i administratës së kryetarit të komunës Fatmir Gjeka do të kryhet së shpejti. Në konstatimin që kanë kaluar 40 ditë nga momenti që është zgjedhur në këtë funksion ato ngrisin supet dhe thonë që festimi i Ditës së komunës ka ngadalësuar procesin.

Por, e vërteta e vjetër është: nëse ti nuk e prenë kohen, ajo të pretë ty! Ulqini ka shumë probleme që ta shpenzojë kohën kaq lehtë. Tani është muaji prill, muaji kur në kohërat e lumtura ka filluar sezoni turistik.

Nëse tani nuk është situata e tillë, atëherë të paktën mund të flitet në mënyrë publike për këtë gjë. Dhe jo vetëm në kafene, rrallë në medie dhe në tryeza të rrumbullakëta, por edhe në Parlamentin lokal. Sepse, vetëm derisa ai institucion punon, diskuton dhe vendos, ekziston jeta politike dhe dinamika shoqërore e nevojshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit
Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit

Me këtë emër, në kuadër të Biznis Klubit “Ana e Malit”( BKA-së) në vitin 2013 u themelua ky ansambël me qëllim ruajtjen dhe kultivimin e vlerave kulturore dhe artistike të zonës së Anës së Malit. Kryetari

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 10 shkurt, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: një pjesë

Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË
Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË

“Në Ulqin ndihemi si në shtëpinë tonë. Falënderoj të gjithë ata që hapën shtëpitë dhe zemrat e tyre për mërgimtarët nga Kosova në vitin 1999”, tha Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu.

Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE
Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE

Zinxhir i njohur i dyqaneve ushqimore “Lidl” është i interesuar për hapjen e një objekti në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Me këtë rast, drejtuesit e asaj kompanie kanë biseduar me kryetarin e Komunës së

Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë
Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë

Me date 2 shkurt 2023 është bërë betonimi i pllakës së Qendrës së Komunitetit Krythë. Ky projekt është një investim që po mbulohet në tërësi nga diaspora e ketijë komuniteti. Objekti ka një sipërfaqe mbi