KOMUNA: Administratori kryesor joekzistues grind pushtetin dhe opozitën

Pushteti dhe opozita e Ulqinit kanë mendime dijametralisht të kundërta kur vlerësojnë gjendjen në vetëqeverisjen lokale të shkaktuar me mos emërimin e administratorit kryesor mbasi që para katër muajve, udhëheqësi i  këtij organ Jakup Murati dha dorëheqje.

“Unë si zëvendësim të administratorit të vjetër vendosa Qazim Çaushin dhe kjo është në pajtim me ligjin. Ai do të jetë personi kryesor i autorizuar për punët nën kompetencat e këtij organi dhe do ti kryej deri tek zgjedhja e administratorit të ri”, tha për “Dan” kryetari i komunës Nazif Cungu. Ai tha që në mbledhjen e parë të ardhshme do të verifikohet vendimi që për administrator kryesor të ri të emërohet Allmir Mollabeqiri, i cili për momentin është shefi i tij i kabinetit.

Për kryetaren e Klubit të këshilltarëve të Unionit Demokratik të Shqiptarëve Hatixhe Gjoni, kryetari i komunës është fajtori kryesor për situatën në të cilën komuna ndodhet. “Nazif Cungu me siguri ka perceptimin që i gjithë pushteti të jetë i koncentruar në duart e tija, si në shoqëritë e dikurshme absolutiste”, tha ajo.

Sipas fjalëve të këshilltarit të Partisë demokratike të socialistëve Luigj Shkrela, fakti që mbas dorëheqjes së Muratit nuk u zgjodh pasardhësi i tij, më së miri flet për pushtetin aktual.

“Nuk e kemi të qartë pse me muaj pritet që të mbulohet ky funksion. Siç duket ky pushtet i cili u lavdërua me ekspertët e vet nuk ka kapacitet të mjaftueshëm të mbuloj funksionet më të nevojshme për funksionimin e qeverisjes lokale”, tha kryetari i Klubit të këshilltarëve “Ulqini më i mirë, Mali i Zi më i mirë” Andrija Qetkoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT
Komuna: NË DITËT NË VIJIM NISË ZBUKURIMI I QYTETIT

Në fillim të javës së ardhshme do të fillojë zbukurimi tradicional i Ulqinit në prag të festave të Vitit të Ri dhe të Krishtlindjeve. Siç mësojmë, qyteti do të dekorohet shumë më larmishëm se në vitet

Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS
Emërimet – diplomacia: BERNARD ÇOBAJ DO TË JETË I NGARKUARI ME PUNË I MALIT TË ZI NË REPUBLIKËN E KOSOVËS

Zyrtari i Ministrisë së Punëve të Jashtme, Bernard Çobaj, së shpejti do të emërohet i ngarkuar me punë në Ambasadën e Malit të Zi në Prishtinë, mëson Portali Ul-info. Mali i Zi dhe Republika e Kosovës

Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA
Sweet December – Ulqini 2022/23: BAZARI I VITIT TË RI, YJET E MUZIKËS DHE SHUMË AKTIVITETE TË BUKURA

  Nëse dëshironi që dhjetorin dhe festat e fundvitit ti kaloni në bregdet, Ulqini është zgjedhja juaj e duhur sepse kete vit Ulqini do të shëndrrohet në një destinacion feste, festat e fundvitit do

Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit
Akademia e shkencave e Shqipërisë dhe Art Club: 50-vjetori i Kongresit të Drejtshkrimit

Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve “Art Club” në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë do të organizojnë veprimtarinë shkencore dhe jubilare “NJË KOMB – NJË GJUHË LETRARE”, me rastin e

Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”
Komuna: NËNSHKRUHET KONTRATA PËR RIKONSTRUKSIONIN – ASFALTIMIN E BULEVARDIT TEUTA DHE RRUGËS “28 DHJETORI”

Komuna e Ulqinit dhe SH.P.K. Putevi Bar, si ofertues me ofertën më të volitshme, kanë lidhur Kontratën për Rindërtimin – Asfaltim të Bulevardit Teuta dhe Rrugës “28 Dhjetori”. Vlera e kontratës së nënshkruar