Komuna: AKTIVITETE PËR PËRDORIMIN E MJETEVE TË KFW BANKËS

 

KfW BankaNë kabinetin e Kryetarit  të Ulqinit Fatmir Gjeka sot u organizua takimi ndërmjet  zyrtarëve komunal, përfaqësuesve  të N.P ,,Ujsjellës dhe kanalizim,, nga njëra anë dhe përfaqësuesit të Vodakomit dhe shtëpisë konsultuese gjermane Sahsen wasser Z.Richard Pope nga ana tjetër.

Të pranishmit folën për ecurinë e aktiviteteve që janë bërë, duke veçuar   instalimin e programit kompjuterik në Ndermarrjen – Ujeselles dhe kanalizim i cili  ndër të tjera do të përmirësojë dhe vjeljen e mjeteve nga konsumatorët, krahas kësaj është duke u bërë dhe aftësimi i personelit. Pagesat u tha, se janë rritur në masën dhjetë perqind e se cmimi i ujit nuk duhet korrigjuar.

Edhe sot u fol për zvogëlimin e numrit të punëtorëve në ndërmarrje dhe u tha që  deri tani janë paraqitur njëmbëdhjetë punëtorë që të lënë me dëshirë vendin e punës, kuptohet me kompensim.

Mbetet që në një afat sa më të shkurtër në Kuvend të miratohen vendimet rreth transformimit të ndërmarrjes në fjalë, ndërkohë që edhe komuna duhet të shlyej obligimet që ka ndaj ndërmarrjes.

Palët, njëzëri u dakorduan që ne janar të vitit të ardhëshëm të fillojë hartimi i  projektit kryesore, një projekt i shumpritur prej vitesh dhe dekadash, që njëherë  e  përgjithmonë do të përmiresonte problemet në ujsellës dhe kanalizim në komunën tonë dhe do ti hapte rrugën dhe investimeve te tjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT
Protesta e Kalalive për shkak të mungesës së ujit: MES PREMTIMEVE DHE RADIKALIZIMIT

“Në ditët në vijim do të marrim masa dhe veprime që të mundohemi t’i ndihmojmë qytetarët e Kalasë që të kenë një furnizim më të mirë me ujë”, tha drejtori ekzekutiv i SHPK “Ujësjellësi dhe kanalizimi”

Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE
Ulqin: NESËR PROTESTË E KALALIVE

Për shkak të problemeve të vazhdueshme me ujin, banorët e Kalasë kanë paralajmëruar protestë. “Situata prej javësh është e padurueshme dhe nga mungesa e ujit na ikin mysafirët”, pohojnë Kalalitë. Sipas

Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË
Edhe sot bllokimi i rrugës në Peçuricë: BLOKADA E RADHËS NË KRYTHË

Banorët e Mërkotit kanë organizuar të dielën për të tretën herë bllokimin e rrugës rajonale në Peçuricë. Kësaj radhe, siç kanë bërë të ditur, bllokada është zgjatur për një orë, gjë që ka shkaktuar një

In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje
In memoriam: FATMIR MILO NINAMBEGU(1951-2022)- Këthimi në vendlindje

U hap lajmi: në Njujork ndërroi jetë Fatmir Milo Nimanbegu.Ka qenë e ditur se disa kohë ka vuajtur prej sëmundjesë të rëndë, joshëruese. ​Në vitet pesëdhjeta-gjashtëdhjeta jeta në Kalanë e Ulqinit. Pak

NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR
NELAJ: SHTYHET SEZONI I GJUETISË, FILLON ME 4 SHTATOR

Njoftojmë të gjithë gjuetarët dhe qytetarët e Komunës së Ulqinit, se hapja e sezonit të gjuetisë që ishte e paraparë të hapet me datën 07.08.2022 ,pas kërkesës së kryetarit të Komunës së Ulqinit , Omer