Komuna dhe BE: PREZANTOHUNI DHE NË BRUKSEL

Ulcinj,_Montenegro_-_Sept._2010“Komunat të cilat nuk përgatiten në kohë për anëtarësim në BE rrezikojnë të ndikojnë në zvogëlimin e cilësisë së standardit jetësorë sepse në nivelin lokal zbatohen gati 75 për qind apo tre të katërtat e të gjitha rregulloreve dhe ligjeve që kanë anëtaret e Unionit Evropian”, tha negociuesi kryesor me BE, ambasadori Aleksandar Andrija Pejoviq.

Ai, siç transmeton agjencia MINA, ka thënë se këtë e vërtetojnë eksperiencat e deritashme dhe për këtë arsye në kohë duhet të fillohet me përgatitje për plotësimin e detyrimeve të vetëqeverisjeve lokale kur Mali i Zi të bëhet anëtare e BE.

“Integrimi i suksesshëm në BE nuk mund të paramendohet pa vetëqeverisje lokale të përgatitura, kompetente dhe të angazhuara. Për fat të keq, Mali i Zi akoma nuk i ka përfaqësuesit e qeverisjeve lokale në Bruksel dhe shpresojmë që në mënyrën më të mirë do ta kemi të prezantuar edhe atë nivel të qeverisjes në mënyrë që të shfrytëzojmë të gjitha fushat e mundshme të bashkëpunimit”, tha Pajoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Gjekë Gjonaj: Shpirti arsimdashës i mësimdhënësve shqiptarë në SHM “Vëllazërim –Bashkim” i përballoi sfidat e kohës
Gjekë Gjonaj: Shpirti arsimdashës i mësimdhënësve shqiptarë në SHM “Vëllazërim –Bashkim” i përballoi sfidat e kohës

Shënimi i Ditës së Shkollës së Mesme “Vëllazërim – Bashkim” të Ulqinit, i cili u mbajt ditën e martë, më 21 mars, i tejkaloi përmasat e një dite të zakonshme festive, e cila shumë vite më parë kremtohej

Ulqin: OFERTA PËR PUNËSIM NË “RIVA RESTAURANT“ NË RANË
Ulqin: OFERTA PËR PUNËSIM NË “RIVA RESTAURANT“ NË RANË

Riva Restaurant & Terrace ofron vende pune: kamarier/e, ndihmës kamarier/e, banakier/e, ndihmës banakier/e, ndihmës/e ne kuzhinë, mirëmbajtëse/ pastruese. Kontakt: hotel-riva@hotmail.com tel. +38267324393,

Bashkësia Islame: SONTE TERAVIA E PARË, NESËR DITA E PARË E AGJËRIMIT
Bashkësia Islame: SONTE TERAVIA E PARË, NESËR DITA E PARË E AGJËRIMIT

Bashkësia Islame e Ulqinit njoftoi se sonte në të gjitha xhamitë e Ulqinit do të mbahen teravitë e para. Kjo do të thotë se nesër, e enjte, më 23 mars, është dita e parë e agjërimit në muajin e Ramazanit.

Supermarketi SARS: AKSIONI „STOP INFLACIONIT“
Supermarketi SARS: AKSIONI „STOP INFLACIONIT“

Na vizitoni dhe shfyrtëzoni ofertën të cilën e kemi pregaditur për ju. Aksioni vlen në të gjithë marketët e SARS-it. Ju ofrojmë çmimet më të volitshëm, më të ulëta nga asortimani ynë të produkteve. Mund

Memorandum për bashkëpunim me Eko Fondin – Fokus në pastrimin e Port Milenës
Memorandum për bashkëpunim me Eko Fondin – Fokus në pastrimin e Port Milenës

Kryetari i Komunës së Ulqinit, Omer Bajraktari dhedrejtori ekzekutiv i Fondit për Mbrojtjen e MjedisitJetësor të Malit të Zi (Eko Fondi) Drashko Boljeviqkanë nënshkruar Memorandum për Bashkëpunimi, me