Komuna e Ulqinit: CUNGU U TAKUA ME KLUBET SPORTIVE

Kryetari i komunës së Ulqinit z.Nazif Cungu organizoj sot një takim me përfaqësuesit e klubeve sportive të qytetit të Ulqinit.

Kryetari Cungu i falenderoj të pranishmit për interesin e treguar, poashtu falenderoj të gjithë individet dhe klubet sportive që edhe përkundër gjendjes së vështirë financiare kanë bërë përpjekjet maksimale për zhvillimin e sportit në qytetin tonë, madje edhe duke sjellë rezultate të larta.

Ai i njoftoj të pranishmit për gjendjen e rëndë financiare në komunen e Ulqinit gjatë viteve të fundit e cila ka ndikuar negativisht edhe në mundësin për finansimin e sportit në këtë qytet.

Megjithate buxheti i komunës së Ulqinit është duke u konsoliduar dhe kjo më jep guximin tju ftoj sot që së bashku të pregadisim propozim vendimin për finansimin e sportit, vendim ky i cili do të definoj qartë mënyren dhe mundësinë e finansimit të sportit në komunën e Ulqinit dhe në të njejten kohë do të ndikoj në rritjen e transparencës dhe shmangen e subjektivizmit në shpërndarjen e këtyre mjeteve u shpreh kryetari Cungu.

Pasi që ka nisur puna për hartimin e projekt buxhetit për vitin 2014, do të propozojmë që në këtë projekt buxhet të parashihen minimum 100000euro për finansimin e sportit, e në rastin e mundëshem edhe dyfishimin e kësaj vlere u shpreh Cungu.
Ai poashtu theksoj se klubet dhe organizatat sporive të qytetit tonë duhet shfrytëzojnë mundësinë e konkurrimit edhe në fondet republikane për finansimin e sportit.

Të pranishmit në këtë takim vlersuan lartë iniciativen për hartimin e një vendimi të tillë duke shprehur gadishmerinë e tyrë për të marrë pjesë në hartimin e këtij akti.
Në këtë takim u themelua një komision i përbërë nga përfaqësues të sportit dhe i kryesuar nga Sekretari i sekretariatit për administratë, dispozita, kuadro dhe veprimtari shoqërore z.Gazmend Kalabrezi i cili mbrenda një afati 2 javorë do të përpiloj draftin e parë të vendimit për finansimin e sportit në komunen e Ulqinit . Poashtu ky komision ka marrë përsipër që në bashkpunim me të gjitha klubet sportive të përpiloj edhe kalendarin e aktiviteteve sportive për vitin 2014.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”
Horizonti i Ri: NISË PROJEKTI “REFORMA QË KUPTOJMË TË GJITHË”

Qëllimi kryesor i projektit është të rrisë njohuritë e qytetarëve, përfaqësuesve të OJQ-ve, aktivistëve rinorë dhe palëve të tjera të interesuara për rëndësinë e Reformës së Administratës Publike në Mal

New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare
New York: Kryeministri Dritan Abazoviq takohet me diasporën shqiptare

Kryeministri malazez Dritan Abazoviq i cili ndodhet për një vizitë disaditore në Nju Jork, pjesëmarrjen në sesionin e 77-të të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara (OKB), zhvilloi një sërë

Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”
Tenderi në vijim: SË SHPEJTI ASFALTIMI I BULEVARDIT “TEUTA”

Menjëherë pas normalizimit të Portalit të Prokurimit Publik, Komuna e Ulqinit shpalli tender për asfaltimin e rrugëve në territorin e kësaj vetëqeverisje lokale. Siç thuhet në ftesë, vlera totale e këtyre

Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE
Suela Dibra Kaca: FËMIJËT GJITHNJË E MË SHUMË KANË NEVOJË PËR KËNDET E LOJËRAVE

Të gjithë i kujtojmë vitet e fëmijërisë dhe ndër kujtimet që nuk i harrojmë asnjëherë janë lojërat me shokët e shoqet dhe aventurat e bukura të asaj moshe. Sot fëmijët tanë përballen me një përvojë tërësisht

Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM
Takimi me afaristët turistik: FILLUAN PREGADITJET PËR SEZONIN E ARDHSHËM

Në hotelin Otrant, me inicjativë të Organizatës Turistike të Ulqinit, është organizuar takimi ndërmjetafaristëveturistik të qytetit, udhëheqësisë së Komunës, dhe ndërmarrjes sh.p.k. “Veprimtaritë Komunale”.