Komuna e Ulqinit: DITA E TRETË NE REAL EXPO

ExpoU përmbyll sot panairi Expo Real München 2013 ku Komuna e Ulqinit për herë të parë mori pjesë me stenden e vet.

Në diten e tretë të panairit, Komuna e Ulqinit vazhdoi takimet e saja me disa kompani të rëndësishme si ajo sllovene Protim Rzisnik Perc, me të cilët është diskutuar në lidhje me punimin e projekteve për infrastrukturë në qytetin e Ulqinit, për një sipërfaqe prej 110ha në zonen e fushës së Ulqinit.

Gjithashtu, u zhvilluan takime me përfaqësuesit e Hyatt Hotels Corporation, të cilët kanë shprehur njohje dhe interesim për qytetin e Ulqinit, si dhe me përfaqësuesit e zinxhiri Martin Hotels nga Gjermania.

Përfaqësuesit e komunës së Ulqinit sot kanë pasur bisedime edhe në lidhje me ndërtimin e një Aquaparku në qytetin e Ulqinit.

Në anen tjeter, ka patur oferta nga kompania Palmerson nga Britania e Madhe për ndërtimin e një qendre golfi në këtë qytet.

Shumë pjesemarrës në këtë panair kanë shprehur njohuri për Kite Surfing në Ulqin, me ç’rast kuptohet se duhet fokusuar në këtë sport atraktiv i cili duhet të percillet me një akomodim hotelerik adekuat.

Komuna e Ulqinit ka krijuar mjaft kontakte në panairin Expo Real 2013 dhe tashme ka një databazë të dhënash e cila premton për zhvillimin e projekteve investuese në sferen e turizmit.
Më e rëndësishme është se në panairin e Mynihut nuk është flolur për krizë por për investime, dhe fakti që Komuna e Ulqinit tashmë ështe pjesë e këtij panairi, na japë të gjitheve një optimizem të qartë për zhvillimin e këtij qyteti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN
Presidentja e Kosovës viziton Malin e Zi: FILLIMISHT NË PODGORICË, PASTAJ NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në fillim të muajit të ardhshëm do të qëndrojë për një vizitë zyrtare dyditore në Mal të Zi, mëson Portali Ul-info. Në ditën e parë të vizitës së saj

Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)
Ulqin: NË FUND TË JANARIT SHIJOHET NOTI NË PLAZHIN E VOGËL (Video)

Sot ishte një ditë e bukur në Ulqin, të cilën qytetarë të shumtë e shfrytëzuan për shëtitje apo punë në Ullishtë. Në të njëjtën kohë, disa vendosën të marrin pjesë në hapjen ceremoniale të një tjetër Festivali

Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën
Komuna e Ulqinit: Kryeministri me ministra në vizitë të martën

Të martën, më 31 janar 2023, komunën e Ulqinit do ta vizitojë delegacion i Qeverisë së Malit të Zi në krye me kryeministrin dr. Dritan Abazoviq. Në delegacion me kryeministrin Abazoviq do të jenë ministri

Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS
Përvjetori: GJYSMË SHEKULLI NGA THEMELIMI I QENDRËS NATURISTE NË ADË TË BUNËS

Këtë vit bëhet gjysmë shekulli nga fillimi i funksionimit të Qendrës naturiste në Adë të Bunës. Në korrik të vitit 1973 u pritën mysafirët e parë dhe ishin kryesisht gjermanë të sjellë nga agjencia “Miramare”.

Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT
Komuna e Ulqinit: PROJEKTI ME VLERË RRETH 20 MILION EURO FILLON NË MES TË SHKURTIT

Me rastin e fillimit të realizimit të projektit “Furnizimi me ujë dhe rregullimi i ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut – V, Ulqin”, kryetari i Komunës së Ulqinit Omer Bajraktari me bashkëpunëtorë