Komuna e Ulqinit: DUKE PRITUR HOTELIN E RI

Pas prezantimit të vitit të kaluar në Panairin e Patundshmërive dhe investimeve “Frei 2012”, në Milloçer dhe përfundimit të të gjitha përgatitjeve lidhur me projektin, i cili është punuar sipas rekomandimeve të zinxhirit të madh të hoteleve dhe resorteve Iberostar Group nga Spanja, për ndërtimin e hotelit në Plazhin e madh në Ulqin, i cili edhe do të afarizojë në kuadër të këtij zinxhiri të madh, përfaqësuesit e kompanisë Inveraqua Montenegro të cilët janë edhe inicues të këtij projekti janë takuar me Kryetarin Cungu dhe bashkëpunëtorët e tij me qëllim që të planifikojnë hapat e mëtejshëm me qëllim të realizimit të këtij projekti.

Projekti përfshinë ndërtimin e hotelit me kapacitet 400 dhoma në afërsi të hotelit Belvi në Plazhin e madh me koeficientin e ndërtimit prej 0,33 % për ndërtimin e të cilit nevojiten 35 milionë Euro. Lokacioni për ndërtim është në sektorin 66 të Studimit shtetëror të lokacionit për të cilin kanë përfunduar dokumentet planore dhe kushtet për ndërtim tashmë janë plotësuar. Inveraqua Montenegro krahas zgjidhjes ideore dhe studimit të fizibilitetit ka siguruar edhe një të tretën e mjeteve për këtë investim nga ana e një banke spanjole.
Me qëllim të mbylljes së paketës financiare të këtij investimi Kryetari Cungu dhe drejtori i Inveraqua Montenegro z. Damian Flores janë marrë vesh për paraqitjen e përbashkët në Panairin e investimeve në Mynih ku do të prezantohet ky projekt. Prezantimi i projektit do të jetë edhe në bashkëpunim me Ministrinë e turizmit dhe zhvillimit të qëndrueshëm gjatë vizitës e cila është planifikuar me vizitën që do t’u bëhet investitorëve potencialë në Emirate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE
Veprimtaritë Komunale: APEL QYTETARËVE PËR DEPONIMIN E DUHUR TË MBETURINAVE

U lutemi që në kontejnerët për mbeturina shetpiake të mos hidhni materiale ndezëse apo material të ndezur. Në këtë rast patëm problem një eksplozion mbrenda kamionit për transportin e mbeturinave ku hiri

Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA
Horizonti i Ri: TË RINJTË MËSOJNË PËR RREZIKUN NGA DEZINFORMIMI NË MEDIA

Fundjavën që shkoi OJQ Horizonti i Ri realizoi edhe një sesion trajnues me të rinjtë nga Malësia dhe Ulqini. Mysafir ligjërues në këtë aktivitet ishte gazetari Ismet Kallaba, i cili për vijuesit e programit

Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË
Uruçi: FASADAT NË FOKUSIN E BASHKËPUNIMIT TË KOMUNËS DHE FAKULTETIT NË TIRANË

Studentët e vitit të pestë dhe profesorët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës (FAU) të Universitetit Politeknik të Tiranës, qëndruan këtë fundjavë në Ulqin. Arsyeja e vizitës ishte detyra e tyre

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E MADHE E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën më 30 nëntor, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Në periudhën prej orës 8 deri në 15,00 – Pistulli,

A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR
A.Hoxha: BIBLIOTEKA E QYTETIT DO TË JETË E MBYLLUR

U.d.drejtoresha e Qendrës për kulturë Adriana Hoxha deklaroi se për shkak të shiut që ka rënë ditët e fundit, ndërtesa e këti institucioni ka pësuar vërshim të ujit në hapësirat e punës. “Gjendja më e