Komuna e Ulqinit: GJENDJA ALARMUESE NË NDËRMARRJET PUBLIKE

na-pomolu-izlaz-visemjesecne-krize-ul-parlamentu-forca-zagrljaju-dps-a-slika-302425Në gati të gjitha ndërmarrjet publike ku themelues është administrata lokale situata është shumë e vështirë, mund të konkludohet nga raportet të cilët janë dorëzuar këshilltarëve në Parlamentin lokal.

Sikur komuna mos të ju bëj transferimin e parave, ato nuk do të kishin mundësi që nga të ardhurat e veta të funksionojnë as për një afat të shkurtër.

Kështu, për shembull, Radio – televizioni Ulqin vitin e kaluar ka realizuar të ardhurat e veta vetëm 1392 euro. njëkohësisht transferimet nga komuna ishin 84.713, ndërsa nga Agjencia për mediet elektronike 18.339 euro.

Të ardhurat totale të kësaj ndërmarrje ishin rreth 105 mijë euro, ndërsa për rroga janë shpenzuar 118 mijë euro!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reportazh: Deti dhe ndërkulturalizmi

Intervista e parë e kryetarit Omer Bajraktari: GJENDJA NË KOMUNË, VIZIONI I ZHVILLIMIT, PLANET…