Komuna e Ulqinit: INVESTIME KAPITALE NË VITIN 2013

Të nderuar qytetar të Komunës së Ulqinit,

Më lejoni që në vazhdim t‘ju prezentoj një rezime te shkurt të aktiviteteve ne fushën e investimeve të cilat i ka realizuar Sekretarijati për çeshtje komunale dhe mbrojtje të ambijentit duke përfshi edhe ato te finansuara nga ana e Drejtorisë për komunikacion dhe Drejtorisë për punë publike të Malit të Zi.

Në periudhën e kaluar gjegjesishtë  në vitin 2013 janë realizuar këto investime:

 

Nr.

Investimet kapitale te realizuara ne vitin 2013


EUR

 

Ndriçimi publik – ndertimi dhe mirembajtja

 

1

Ndertimi I ndriçimit publik ne Shtoj186,706.90  €

2

 NP nga restorani “Primavera” deri te rruga regjionale Ulqin – Ada            18,418.14  €

3

NP ne lagjen  Pinjesh buz Hot.“ Mediteran”            10,358.00  €

4

NP buz Stacionit te autobusave              7,195.24  €

5

NP ne lagjen  Totosh              5,864.08  €

7

Mirembajtja e shtyllave te NP ne Rr. “Kosova” (ngjyrosja e tyre)              3,915.00  €

 

           232,457.36  €

 

Infrastrukrura rrugore – Trotoaret dhe rruget lokale

 

8

Modernizimi I rrugeve ne qytet dhe atyre lokale  cca. 2400 m111,000.00  €

9

Ndertimi i trotoareve ne qytet ne gjatesi prej cca 2200 m            45,103.50  €

10

Sanimi i rruges Mille Posht – Bojk            23,068.74  €

11

Sanimi i rruges Sh.F “Krythe” –  Mille Nelt            21,424.71  €

12

Ndertimi I parkingut pas rr.  “28 Dhjetori”            11,954.44  €

13

Ndertimi i trotoareve  te Stacioni i autobusave  cca. 150 m              3,998.28  €

14

Sanimi I rruges lokale  ne Krythe              3,213.00  €

 

           105,549.67  €

Sinjalizimi trafikor

 

15

Konstruktimi dhe vendosja e shenjave te komunikacionit            42,000.00  €

16

Konstruktimi dhe vendosja e shenjave te komunikacionit  – tabelat  udherrefyese            31,341.96  €

17

Vendosja e sinjalizimit horizontal              7,920.30  €

 

            81,262.26  €

 

Ndertimi ,rekonstruktimi dhe sanimi I rrjetes per uje dhe asaj te ujerave te zeza

 

18

Ndertimi I tubacioneve te ujit ne Katerkolle            60,000.00  €

19

Ndertimi I tubacioneve per ujera atmosferike  dhe trotoareve ne Katerkolle            49,998.35  €

20

Nderitimi  I nje pjese te kolektorit fekal buz nderteses se Komunes              5,041.00  €

21

Rekonstruktimi I nje pjese te kolektorit ne Mahalle te Re              1,428.00  €

           116,467.35  €

 

Ndertimi rekonstruktimi dhe sanimi  I objekteve komunale dhe objekteve te tjere publike 

22

Rekonstruktimi  I shkalleve qe lidhin Ranen me Pinjeshin            12,253.00  €

23

Sanimi i Qendres per Kulture            11,998.94  €

24

Rekonstruktimi I shkallëve qe lidhin parkingun nen Kala me tyrbet ne Rane              9,971.37  €

25

Ndertimi I murit mbajtes ne Mille              9,976.00  €

26

Ndertimi i trapazaneve ne Rr. “Ivana Millutinoviq”              4,563.00  €

27

Regullimi I bedeneve ne Kala dhe  ulëseve ne Kaceme              4,681.22  €

28

Ndertimi i pllakave  per vendosjen e  kontejnereve ne Shtoj dhe ne disa vende ne qytet              2,666.43  €

29

Investime tjera ne mirembajtjen e rendit komunal : trajtimi I miskonjave dhe kafsheve endacak, rekonstruktimi dhe mirembajtja e semaforeve etj.            16,042.00  €

 

            72,151.96  €

 

Eksproprijimi I tokes

30

Eksproprijimi I tokes 260,000.00  €

 

          260,000.00  €

 

Investimet ne zhvillim  e siper

31

Sanimi I Kapeles            49,919.07  €

32

Sanimi I rruges ne ullishte  – Ane te Malit            17,800.00  €

33

Pasterimi I kanalit  Bratica            21,500.00  €

34

Ndricimi publik ne lagjen Gjerana              5,371.95  €

 

             89,219.07  €

 

GJITHESEJT

957,107.67  €

 

Gjatë këti viti u realizua edhe një ndër investimet më të mëdha në infrastrukturë në Komunën tonë , e ajo është ura mbi Port Milenë. Përveç kësaj është bërë  rekonstruktimi i rrugës regjionale Ulqin – Sukobinë (  faza II ). Poashtu është duke u punuar dokumentacioni teknik për fazën e III,  Ulqin – Krythë.

Të gjitha investimet e lartpermendura janë përcjellur me dokumentacionin teknik  perkates dhe janë realizuar në bazë  te Ligjit për prokurime publike.

Në fund shfrytëzoj rastin që të gjithë qytetarëve te Komunës në emër të Sekretarijatit  për çeshtje komunale dhe mbrojtje të ambijentit dhe në emrin tim personal ti uroje Vitin e Ri 2014, duke i dëshiruar që të jetë një vit i mbarë për të gjithë.

Me respekt,

Avdulla Dervishi, dipl.ecc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË
Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË

“Në Ulqin ndihemi si në shtëpinë tonë. Falënderoj të gjithë ata që hapën shtëpitë dhe zemrat e tyre për mërgimtarët nga Kosova në vitin 1999”, tha Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu.

Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE
Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE

Zinxhir i njohur i dyqaneve ushqimore “Lidl” është i interesuar për hapjen e një objekti në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Me këtë rast, drejtuesit e asaj kompanie kanë biseduar me kryetarin e Komunës së

Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë
Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë

Me date 2 shkurt 2023 është bërë betonimi i pllakës së Qendrës së Komunitetit Krythë. Ky projekt është një investim që po mbulohet në tërësi nga diaspora e ketijë komuniteti. Objekti ka një sipërfaqe mbi

CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: TË MËRKURËN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të mërkurën, më 8 shkurt, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: në periudhën prej ores 8 deri në 14,00 – një pjesë

Presidentja e Kosovës në Mal të Zi: SOT NË PODGORICË, NESËR NË ULQIN
Presidentja e Kosovës në Mal të Zi: SOT NË PODGORICË, NESËR NË ULQIN

Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu, me ftesë të kryetarit të Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, po qëndron sot dhe nesër për një vizitë zyrtare në Mal të Zi. Presidentja Osmani Sadriu