Komuna e Ulqinit: MARRËVESHJE ME VODAKOMIN

Vodakom (1)Me nënshkrimin e marrëveshjes për fazën e V – të të Projektit për furnizimin me ujë dhe trajtimin e ujërave të zeza në bregdetin e Adriatikut, Komuna e Ulqinit ka siguruar 20 milionë euro mjete kreditore nga mjetet e përgjithshme kreditore të KFW – së të parapara për fazen e V – të këtij Projekti si dhe 1 milion Euro shtesë ndihmë financiare për financimin e shërbimeve konsultative me qëllim të përmirësimit të afarizimit të NP Ujësjellës dhe Kanalizime Ulqin.

Komuna e Ulqinit, NP Ujësjellës dhe Kanalizime Ulqin dhe Vodakomi sot nënshkruanë një marrëveshje të posaçme shtesë me të cilën u definuan të drejtat dhe obligimet e të gjithë nënshkruesve të kësaj marrëveshje.

Pas studimit të fizibilitetit të furnizimit me ujë dhe trajtimin e ujërave të zeza të pregaditur nga kompania gjermane Dalhem me vlerë 487 mijë Euro, nënshkrimi i kësaj marrëveshje paraqet hapin më të rëndësishëm për sigurimin e këtyre mjeteve.

Projektit për furnizimin me ujë dhe bartjen e ujërave të zeza vlersohet si projekti bazë për fillimin e investimeve në komunën e Ulqinit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit
Gjekë Gjonaj: SHKA “Tradita”, prezantuese e denjë e vlerave autoktone trashëgimore të Anës së Malit

Me këtë emër, në kuadër të Biznis Klubit “Ana e Malit”( BKA-së) në vitin 2013 u themelua ky ansambël me qëllim ruajtjen dhe kultivimin e vlerave kulturore dhe artistike të zonës së Anës së Malit. Kryetari

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 10 shkurt, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: një pjesë

Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË
Presidentja e Kosovës Osmani Sadriu: NË ULQIN NDIHEMI SI NË SHTËPINË TONË

“Në Ulqin ndihemi si në shtëpinë tonë. Falënderoj të gjithë ata që hapën shtëpitë dhe zemrat e tyre për mërgimtarët nga Kosova në vitin 1999”, tha Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu.

Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE
Ulqin: PARALAJMËRIM I ARDHJES TË ZINXHIRIT GJERMAN TË SUPERMARKETËVE

Zinxhir i njohur i dyqaneve ushqimore “Lidl” është i interesuar për hapjen e një objekti në Ulqin, mëson Portali Ul-info. Me këtë rast, drejtuesit e asaj kompanie kanë biseduar me kryetarin e Komunës së

Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë
Ana e Malit: Filloi ndërtimi i Qendrës së Komunitetit në Krythë

Me date 2 shkurt 2023 është bërë betonimi i pllakës së Qendrës së Komunitetit Krythë. Ky projekt është një investim që po mbulohet në tërësi nga diaspora e ketijë komuniteti. Objekti ka një sipërfaqe mbi