Komuna e Ulqinit: NËNSHKRUHET MARRËVESHJA PËR HAPJEN E FAKULTETIT

Fakulteti marreveshjaKryetari i komunës së Ulqinit Fatmir Gjeka dhe përfaqësuesi i Fakultetit për studime mesdhetare ekonomike prof. Dr. Stevo Nikiq kanë nënshkruar sot marrëveshjen për bashkëpunim.

Me këtë dokument parashikohet që nga shtatori në Ulqin të hapet paralelja e këtij institucioni të arsimit të lartë për shkollimin e të rinjve në fushën e turizmit nautik dhe veprimtarive të saja përbërëse.

Gjeka tha që diçka e tillë i ka munguar Ulqinit duke theksuar që kjo është sidomos e rëndësishme për të rinjtë në këtë qytet të cilët përfundojnë shkollën e mesme. Ai tha që me kontratë është parashikuar që të dy palët të mundohen që nga viti shkollor 2015/2016 mësimi në këtë fakultet të jetë në gjuhën shqipe.

Prof. Dr. Stevo Nikiq ka shprehur kënaqësinë me nënshkrimin e kësaj kontrate duke theksuar që Ulqinakët e rinj, por edhe ato nga regjioni, do të kenë mundësi të studiojnë në fakultetin atraktiv.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“
Ulqin 2022/23: PROGRAMI I MANIFESTIMIT „SWEET DECEMBER“

Në Ulqin nga data 15 dhjetor deri më 10 janar organizohet manifestimi “Sweet December”. Emrat e tingullit muzikor, si në gjuhën shqipe ashtu edhe në gjuhën malazeze -, Ledri Vula, Klajdi, Alban Skenderaj,

Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë
Prim.Dr.Gani Karamanaga: Disa fakte nga historia e shërbimit shëndetësor në Anë të Malit dhe Krajë

Stacioni Shëndetësor  në Katërkollë  Ambulanca e parë në vitin 1949  Në Katërkollë për nevojat e shërbimit shëndetësor dhe të mbrojtjes shëndetësore të popullatës, në vitin 1949 është ndërtuar Ambulanca

CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT
CEDIS: EDHE TË PREMTEN PA RRYMË NJË PJESË E KOMUNËS SË ULQINIT

Nga Sistemi malazez i elektroshpërndarjes (CEDIS) thanë për Portalin Ul-info se të premten, më 9 dhjetor, në periudhën prej orës 8 deri në 15,00, pa energji elektrike do të jenë këto vendbanime: Pistulla,

Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE
Tirana – Kryeqyteti Evropian i Rinisë: BAJRAKTARI FOLI NË CEREMONINË PËRMBYLLËSE

Kryeqiteti i Shqipërisë, Tirana, këtë vitë ishte “Kryeqyteti Evropian i Rinisë”. Sot u mbajt ceremonia përmbyllëse në Pallatin e kongreseve në Tiranë ku ishin zyrtarët e lartë dhe diplomatë ndërkombëtar.

Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI
Qendra për Kulturë: TË PREMTËN MBRËMJE ME ELENA KOCAQI

NP “Qendra për Kulturë – Ulqin” nis ciklin e mbrëmjeve me temë letrare, historike, kulturore, sociale… Këtë cikël e kemi titulluar ODA, meqë tubon dashamirë në një vend dhe u jep