Komuna e Ulqinit: Përurimi i ndriçimit publik përgjatë rrugës magjistrale të Shtojit

4911626-Approaching_Stoj_along_road_to_Ada_Donji_StojNë praninë e një numri të konsiderueshem të qytetarëve, komuna e Ulqinit sot bëri përurimin e ndriçimit publik përgjatë rrugës magjistrale të Shtojit, në segmentin nga kthesa e qendres feriale e deri në qender të Shtojit.

Ndriçimi i këtij segmenti me gjatësi prej 4 km është finansuar nga buxheti i komunal dhe ka kapur vleren prej 187 000,00 euro, punimet e të cilit i ka realizuar firma Spinel nga Kotorri.

Kryetari i komunës së Ulqinit Nazif Cungu u shpreh se ky aktivitet është në kuader të projekteve për standartizimin e infrastrukturës rrugore në këtë qytet. Realizimi i këtij projekti kaq të rëndësishem është rezultat i faktit që Shtoji tashmë është shëndërruar në një zonë urbane me një numer të konsiderueshem të banorëve e njëkohësisht edhe një nga zonat më të frekuentuara nga pushuesit që qendrojnë në qytetin e Ulqinit gjatë sezonit turistik.

Ai u shpreh se ndriçimi publik bashkë me vendosjen e shenjave të komunikacionit në këtë aks rrugorë domosdoshmerisht do të krijojë kushte më të mira dhe do të ndikojë në rritjen e sigurisë për lëvizjen e kalimtarëve në këtë zonë.

Poashtu i njoftoj të pranishmit që komuna e Ulqinit është duke punuar në pregaditjen e projekti për vazhdimin e ndriçimit të kësaj rruge nga qendra e Shtojit deri tek ishulli Ada.

Pas kësaj ceremonie për të gjithë të pranishmit komuna e Ulqinit shtroj një koktei rasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT
Ministria: NDALIMI I PËRDORIMIT TË QESËVE PLASTIKE DERI NË FUND TË VITIT

Ministria e Ekologjisë, Planifikimit Hapësinor dhe Urbanizmit njoftoi se deri në fund të këtij viti do të miratohet ligji i ri për menaxhimin e mbeturinave. Siç ka thënë sot në Ulqin, Dushan Bugarin, zyrtar

Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”
Qendra për kulturë: TË MARTËN FILLON “SKENA VERORE – ULQIN 2022”

Qendra për Kulturë njoftoi se të martën, më 5 korrik, do të shënohet zyrtarisht fillimi i “Skenës Verore – Ulqin 2022”. Hapja e këtij festivali është planifikuar në Molen e Madhe, nën bedenet e Kalasë,

Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI
Podgoricë: KRIPORJA PRONË E SHTETIT, AKSIONARËT PO PËRGATITIN PADI

Toka e Kriporës së Ulqinit, gati 15 milionë metra katrorë, është e regjistruar këtë javë në kadastër si pronë e shtetit të Malit të Zi, shkruan “Dan”. Administratori i falimentimit të Kriporës, Zharko

OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT
OT: MBI 15 MIJË TURISTË QËNDROJNË NË RIVIERËN E ULQINIT

Në ditën e parë të korrikut të këtij viti në rivierën e Ulqinit pushojnë 15.097 mysafirë, është kumtuar ngaOrganizata Turistike. Siç thuhet, më shumë se një e treta të tyre janë në hotele, gjëgjësisht

Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE
Sella: DO TË RRITET BUXHETI PËR MBËSHTETJEN E TË TË RINJVE

Nënkryetari i Komunës së Ulqinit Beqir Sella tha që administrata e re është dhe do të jetë në mbështetje të të rinjve dhe projekteve me fokus të rinjtë.   Sipas fjalëve të tij, Komuna e Ulqinit do