Komuna e Ulqinit: PJESEMARRJE NE PANAIRIN E MYNIHUT

20131006_160832Siç edhe është paralajmruar, Komuna e Ulqinit për herë të parë po marr pjesë në Panarin ndërkombëtar për investime dhe patundëshmëri në Mynih – Expo Real 2013, që njëkohësisht është panairin më të rëndësishëm në Europë ku për çdo vit marrin pjesë rreth 1700 prezantues.

Përveç delegacionit nga komuna e Ulqinit i kryesuar nga kryetari i komunës Nazif Cungun, në mbështetje të këtij delegacioni nga qeveria e Malit të Zi marrin pjesë, Ministri i Turizmit dhe Zhvillimit të Qëndrueshëm Branimir Gvozdenoviq, Sekretari për Projekte Zhvillimore Nebojsha Popoviq si dhe këshilltari i kryeministrit për investime Aleksandar Tiçiq.

Me qëllim të tërheqjes së interesmit të invesitorëve, në këtë panair komuna e Ulqinit prezanton projekte konkrete së bashku me kompanit Star of Montenegro, Inveraqua, Sea terra properties, Rokshped dhe Dolcigno Pearl prej të cilave veçojmë: Velika Palace Hotel, Hotel Complex Jadran (hotel Waldorf Astoria), Five star Hotel galeb Ulqin, The Medical spa & Recreational Center e të tjerë.

Diten e parë të këtij panairi, Komuna e Ulqinit zhvilloi takime të rëndësishme, ku vlen të permenden takimet me: Ministrinë e Ekonomisë së Emirateve të Bashkuara të Arabisë Saudite, ekpertet për hoteleri PKF, kompanine për investime Invest Finland, TriGranit e Taurus dhe një numer kompanish për konsultime mbi turizem dhe patundshmeri. Zyret dhë kompanitë e lartpermendurat janë kryesisht nga Gjermania, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Austria dhe Dubai.

Diten e dytë të panairit Expo Real janë të caktuara takimet me: Ministrine e Ekonomisë së Bavarisë, përfaqësues nga zinxhiri i hoteleve Kempinski dhe disa investitor potencial nga Turqia. Në disa nga këto takime të ditës së dytë do të jetë prezent edhe ministri i Ministrisë së Turizmit dhe Zhvilimit të Qendrueshem të Malit të Zi, z.Branimir Gvozdenovic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

KONCERT “ZAUSTAVITE RAT – NDALENI LUFTËN”

Media for All: NË ULQIN MBAHET KONFERENCA E MEDIAVE RAJONALE

Horizonti i Ri: TUBOHEN PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE KRYESORE NË GJUHËN SHQIPE

Gani Karamanaga: Me shkrimtarin Jaho Kollari

​E diele, ditë shtatori me diell. Ishim në grykën e Bunës me Hajro Ulqinakun, Gazmend Çitakun dhe Jaho Kollarin. ​“Këtu isht deti më i bukur se çdo kejt”​ Foli Hajro Ulqinaku. “ Do të bëjmë

Gani Karamanaga: Me shkrimtarin Jaho Kollari
Gani Karamanaga: Me shkrimtarin Jaho Kollari

​E diele, ditë shtatori me diell. Ishim në grykën e Bunës me Hajro Ulqinakun, Gazmend Çitakun dhe Jaho Kollarin. ​“Këtu isht deti më i bukur se çdo kejt”​ Foli Hajro Ulqinaku. “ Do të bëjmë më vonë disa

Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN
Hoteli Mediteran SHITJE INVENTARI DERI TË HËNËN

Veç edhe 3 dite 499 euro Ti merr gjithëçka brenda dhome. +382 69 154 180 Hotel Mediteran – Ulqin 

Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION
Murati: GJETËM 12.000 EURO NË XHIROLLOGARINË E KOMUNËS, TANI KEMI RRETH NJË MILION

Sekretari i Sekretariatit për buxhet dhe financanë Komunën e Ulqinit Arian Murati deklaroi se “vazhdon performanca e shkëlqyer në aspektin e mbledhjes së të hyrave buxhetore”. “Xhirollogaria e komunës

Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
Parking servisi: NGA 1 TETORI REGJIMI I RI I PAGESËS SË PARKIMIT PUBLIK
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE
MBËSHTETJE PËR STARTUP-et E TË RINJËVE

    Fillimi i një biznesi të ri kërkon një përgatitje të konsiderueshme. Aty ku tregu po has probleme, startup-et janë të parët që mund të sjellin zgjidhje të shpejta. Dhe zgjidhjet janë ide